00200

Mutta blogin oikeanlainen aloittaminen vaikuttaakin tällä kertaa hankalammalta kuin viimeksi. Silloin oli helppoa. Kaikki vanha jäi taakse ja edessä oli vain tyhjää täytettäväksi, miten itse lystäsi.

Nyt on sydämellä paitsi ihana viime vuosi Tukholmassa, myös koko se elämä, joka Helsingissä odotti. Tai ei se ihan vaan odottanut, mutta ainakin oli vähän kohmeessa edetessään.

Ei ole helppoa aloittaa blogia, eikä uutta Helsinki-elämää.

Mutta lähdetään tästä eikä inistä. Tulin takaisin, koska oli käytännössä pakko. Olisin kovasti halunnut jäädä Ruotsiin. Mutta aina ei kai voi saada mitä haluaa. Olen asunut kolme viikkoa vanhempieni luona Kauniaisissa ja etsinyt omaa kotia entisestä rakkaasta kotikaupungistani Helsingistä, joka kuluneen vuoden aikana koki melkoisen inflaation silmissäni.

Löysin kodin viime viikolla, ja nyt alkaa Helsinki-suhteeni kunnostaminen. Koti on niin hyvässä kunnossa, että sitä ei tarvitse remontoida. Ja siellä on parketti.

Muutan Lauttasaareen. En tunne paikkaa juuri nimeksikään, mutta olin täysin myyty heti, kun saavuin uuden kotini pihaan. Meri! Hiekkaranta! Fasaani!

Ja käsittääkseni Lauttasaarella on luonnetta. Näin kerrotaan osoitteessa lauttasaari.fi:

”Lauttasaari on miltei 19 000 lauttasaarelaisen kotisaari ja huomattavasti useamman pääkaupunkiseutulaisen merellinen virkistysalue. Täällä kohtaavat rannikko ja avomeri, suomenkieliset ja ruotsinkieliset, vireä nykyaika ja pitkät perinteet. Tyypillinen lauttasaarelainen arvostaa kaupunginosansa merellisyyttä ja kylämäisyyttä. Helsingin keskustaan sekä Espoon kauppakeskuksiin on lyhyt matka ja sujuvat joukkoliikenneyhteydet. Asumisesta tekee väljää ja mukavaa ympäröivä luonto. Sen monimuotoisuudesta lauttasaarelaiset nauttivat vuodenajasta riippumatta.”

Meri, suomenkieliset ja ruotsinkieliset, kylämäisyys, luonto. Kirjoitellaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s