Helsingin ylistys

Huomasin Hesarin nettisivuilta, että New York Times on kirjoittanut Helsinki-ylistyksen. Olen aika samaa mieltä toimittaja R. W. Apple Jr:n kanssa: Helsinki on parhaimmillaan juuri nyt, ja juuri nyt se on aivan ihana.

Minulla oli vieras Ranskasta täällä toissa viikonloppuna. Vieras oli etukäteen saanut kuulla pitkiä vuodatuksiani siitä, kuinka en tahtonut muuttaa Ruotsista takaisin, ja kuinka ikävä paikka Helsinki on verrattuna Tukholmaan. Nyt kotiani ja kaupunkia hänelle esitellessäni tajusin itsekin, miten naurettavalta tuo kaikki kuulosti.

Kävimme ihan perinteisissä; Suomenlinnassa, Kauppatorilla, Kaivopuistossa, ja myöhään illalla Lauttasaaren hiljaisilla kallioilla, joissa vallitsee suorastaan mystinen rauha.

Helsinki säteili, niin kuin vitivalkoinen Tuomiokirkkokin (tosin siitä oli pakko sanoa, että se säteilee vielä enemmän aurinkoisena pakkaspäivänä).

Vieraani sanoi, että kuule Joanna, kyllä sinä olet aika onnekas, kun saat asua täällä. Enkä voinut kuin nyökytellä siinä Tähtitorninmäen ilta-auringossa merelle tähyillessäni. Toki muistutin, että marraskuussa ei tunnu yhtä onnekkaalta. Mutta ehkäpä ihanuuden määrä on vakio, ja Helsingissä vaan on niin ihanaa heinäkuussa, että sitä tasoittamaan tarvitaan valtava määrä harmaita ja kylmiä talvipäiviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s