Pitkiä ja suoria

Hikistä. Kupittaan yleisurheilukentän lämpömittari näytti eilen 31 astetta. En tiedä, oliko se ihan luotettavaa tietoa, mutta oli mukavaa saada kerrankin luonnontieteellistä tukea omille liioitteleville päivittelyilleen. Että on tämä uskomaton elokuu.

Turku ja Tampere saavat pisteitä siitä, että kumpaankin pääsee helposti junalla, ja minä tykkään junalla matkustamisesta. Erityisesti Turkuun meneminen on simppeliä: Junat lähtevät tasatunnein, ja matka kestää kaksi tuntia. Vältä pendolino-lähtöjä, koska niistä joutuu maksamaan enemmän ja ainoa ero intercityyn on, että ei pysähdytä Kirkkonummella.

Turku-suhteeni sen kuin syvenee, kun jo toinenkin hyvä ystävä muutti sinne. Mutta Turussa on pari hämmentävää piirrettä (siis Turussa kaupunkina, jätetään ihmisistä puhuminen toiseen kertaan). Siellä on paljon rumia kerrostaloja ja kamalan pitkiä katuja. Kuten Läntinen Pitkäkatu ja Itäinen Pitkäkatu.

Pitkät kadut ärsyttävät siksi, että Turussa kävellään, toisin kuin Helsingissä, jossa mennään julkisilla. Toki turkulaiset itse myös pyöräilevät, mutta sekin on vähän erilaista kuin Helsingissä. Ei ole pyöräteitä, eivätkä ihmiset käytä kypärää. Matkat ovat vissiin lyhyempiä ja liikenne vähäisempää. Jotenkin paradoksaalisesti pyöräily on urbaanimpaa Turussa kuin Helsingissä.

Mutta pyörättömänä ja polvivammaisena se käveleminen otti aika lailla päähän – 31 asteen helteessä!

Kukas se lauloikaan, että ”kadut kaupungin ovat pitkiä ja suoria”? Turkulainen tietenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s