Not the city I know

Viikonloppu Tammisaaressa lehteä ideoimassa. Melkoisen idyllistä. Tavattiin jopa yksi tuttu helsinkiläinen toimittaja, joka kertoi tulevansa usein Tammisaareen tätinsä asuntoon kirjoittamaan. Voin kuvitella, että on tehokas keskittymiskeino.

Itselleni Tammisaari on yhtä kuin ikimuistoiset käsipalloleirit joskus 10–15 vuotta sitten. Iltaisin lähdettiin kaupungille kävelemään ja juttelemaan Dragsvikista iltalomilla olevien inttipoikien kanssa, jännää! Tammisaaressa olen maistanut ensimmäistä kertaa tupakkaa ja Tammisaaressa näin ensimmäistä mutta valitettavasti ei viimeistä kertaa itsensäpaljastajan.

Jonain vuonna olin (päättänyt olla) kauhean ihastunut yhteen poikaan, jolle keksin koodinimen Mikki. Raaputin avaimella makuualustani täyteen I love Mikki -tekstejä. Tutkailin niitä juuri, kun pakkasin saman makuualustan jälleen mukaan – Tammisaareen.

Minun Tammisaareni on juuttunut 90-luvun alkupuolelle. Siihen kaupunkiin liittyy irtokarkki, pitkät kävelymatkat ulkokentille ja kamalan kipeät reisilihakset.

Eilen palattiin Helsinkiin. Kävelin illalla kädet täynnä nyssyköitä rautatieasemalta kohti Kamppia, kun tajusin, että Mannerheimintiellä ei ollut lainkaan liikennettä. Oletin, että ihmiset odottelevat jotakin mielenosoituskulkuetta, mutta ihmettelin kauempana vilkkuvaa valkoisten kypärien rivistöä. Oli pakko jäädä kurkkimaan.

Pian se rivistö puski lähemmäs. Ja vielä lähemmäs. Poliisit työnsivät kilvillään ihmiset tieltään. Jotkut joutuivat perääntymään sisälle Lasipalatsin kahvilaan, kun ei muuta väistämisväylää löytynyt. Mitään mielenosoittajia en nähnyt, vain muutamia humalaisia, jotka huutelivat ärsyyntyneinä poliiseille. En tajunnut lainkaan, mistä oli kysymys, ennen kuin näin erään tutun, joka oli ollut paikalla alusta asti ja raportoi minullekin.

Oli saarrolle ja hajaannuttamiselle sitten hyvät tai huonot perusteet, minulle tuli mellakkapoliisimuurista ja taivaalla pörräävistä helikoptereista kaikkea muuta kuin turvallinen olo. Pois täältä lintukodosta tuollaiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s