Ikea-kierre

Kävin eilen Ikeassa ja onnistuin kehittämään itselleni kriisin.

Ikea on enemmän nostalgiamatka muistoihin kuin kauppa. Siellä oli samanlainen sohvapöytä kuin Ruotsin-kodissani. Se jonka ääressä kämppiksen kanssa naureskeltiin joka ilta puoli yhdeltätoista Navy CIS:ää (maailman huonoin tv-sarja, näyttää tulevan Suomessakin nykyisin). Siellä oli niitä cd-telineitä, joita ostin neljä kappaletta muuttaessani väliaikaisesti vanhempieni luokse (äiti ei hyväksynyt levyjä ilman telineitä). Siellä oli sellainen roskis, jonka ostin huoneeseeni Ruotsissa. Muistan kuinka raahasin kuumana syyspäivänä roskakoria, mattoa ja muita Ikea-tavaroita julkisilla aivan toiselta laidalta Tukholmaa. Olin niin innoissani uudesta alusta. Ja vähintään yhtä innoissani olin, kun ihan ensimmäistä kertaa olin Ikeassa suunnittelemassa uutta alkua ja ensimmäistä omaa kotia. Silloin ostin tuollaisen piirakkavuoan ja tuollaisen spagettikauhan.

Ikea-käynnit liittyvät yleensä muuttoon ja elämänmuutokseen, ja ainakin minun tapauksessani ne ovat olleet aina melko positiivisia asioita. Mutta kuinka helvetin monta kertaa voi käydä Ikeassa aloittamassa uuden elämän?

Olen hitto vieköön ensi viikolla 26 vuotta ja taas suunnittelemassa, minkä väriset lehtikansiot sopisivat vuokrayksiööni. Vaikka kuinka olenkin tyytyväinen elämäntilanteeseeni ja valintoihini, niin Ikea-flashbackit ja kerta kerralta laimeneva innostus saavat toivomaan, etten ikuisesti kiertäisi samaa kehää.

2 kommenttia artikkeliin ”Ikea-kierre

  1. Mä olen kakskytkaks ja muuttanut 14 kertaa. Neljä niistä ilman vanhempia. Ehkä kahdeksaan niistä liittyy Ikea-matkailua. Ja odotettavissa vielä lukuisia lukuisia uusia alkuja… ehkä seuraavaksi siirtyy vaiheeseen, jossa voi laittaa ne Ikean pojat kantamaan sulle tavarat kotiin?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s