Lucky me

Ansaitsematon rikkaus minun osakseni. Ensinnäkin tietokoneeni akku veteli aivan viimeisiään, ja suunnittelin sijoittavani uuden hankintaan. Onneksi tuli kaverin kanssa puheeksi, ja tämä muistutti, että kannattaa tarkistaa akun sarjanumero. Applella kun on ollut näitä ongelmia. Tarkistin, ja kas: voittoarpa! Eli kaksi ja puoli vuotta vanha paska akku paljastui ”vialliseksi”, räjähdysvaara, ja saan uuden ilmaiseksi. Tai sain. Täytin jonkun englanninkielisen lomakkeen jossakin Applen jenkkisivuilla torstaina, ja tänä aamuna kahdeksalta UPS:n mies soitti ja kysyi, että milloin sopisi tulla tuomaan tätä akkua.

Toinen olikin vähän kaksijakoisempi voittoarpa. Sain seitsemän kuukautta polveni vammautumisen jälkeen ruotsalaiselta vakuutusyhtiö Folksamilta kirjeen. Folksam on saanut vahinkoilmoitukseni ja aikoo maksaa minulle ”en schabloniserad engångsersättning”. Korvaus on 2 382 kruunua. Kirjeessä kerrotaan myös, että tämän lisäksi muita hoitokustannuksia ei voida tästä vakuutuksesta maksaa. Lisäksi siinä todetaan, että joidenkin tapauksessa summa riittää korvaamaan koko hoitokustannukset, jotkut taas joutuvat maksamaan osan kuluista itse. ”Om det senare gäller för dig får du se det som en självrisk.”

Tässä lienee jokin vakuutuskulttuuriero, mutta silti, en voi olla nauramatta tälle ”urheiluvakuutukselle”. Tuo summahan on euroissa jotain 250 e. Polveni hoitokuluihin on tähän mennessä kulunut noin 7 000 euroa. Aikamoinen självrisk.

No, en pane yhtään pahitteeksi ylimääräisiä paria sataa euroa, jotka siis saan ilman ensimmäistäkään kuittia tai lääkärintodistusta. Eli jos joskus tulee Ruotsissa rahapula, tee vahinkoilmoitus polvivammasta.

Mutta saattaisi tunnelma olla ihan pikkuisen toinen, ellei minulla olisi ollut viime keväänä voimassa suomalaista urheiluvakuutusta, jonka olin unohtanut lopettaa ja joka on mukisematta korvannut nuo 7 000 euroa.

2 kommenttia artikkeliin ”Lucky me

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s