Temppeli

Kaksi instanssia on viikon sisällä näyttänyt upeaa esimerkkiä hyvin hoidetusta pr-työstä – mille tahansa pörssiyhtiön viestintäosastolle, kuten Jussi sanoi. Ensimmäinen oli tuo edellä kuvattu Pajala-organisaatio, toinen oli mormonien temppeli, jossa eilen vierailin. Siellä on tänään viimeistä päivää avoimet ovet, käykää ihmeessä jos ehditte. Leppävaarassa.

Temppeli sinänsä ei ollut kovin kummallinen – tai no, oli se kummallinen. Kristallikruunuja ja kokolattiamattoja, kloorilta haiseva kasteallas härkäpatsaiden päällä, Disneyn kokoillan satua muistuttava esittelyvideo, ”selestinen huone” ynnä muuta.

Suuremman vaikutuksen minuun tekivät kuitenkin järjestelyt ja kävijämäärä. Temppeliin oli niin paljon tulijoita, että portilla oli kymmeniä metrejä pitkä jono. Kierroksen aloittavaa esittelyvideota pyöritettiin nonstoppina, ja sitä mahtui kerralla katsomaan noin 40 ihmistä. Video kesti noin vartin, eli tällä matematiikalla kierrokselle lähti noin 160 ihmistä tunnissa. Perjantai-iltana!

Oppaita ja muuta henkilökuntaa oli varmaan yli sata. Jokaisessa kulmassa joku oli osoittamassa, että jatka tähän suuntaan. Ja samalla tämä joku toisteli, että tervetuloa, olen iloinen että pääsitte tulemaan, olen pahoillani että jouduitte odottamaan. Hurjinta oli, että temppelin ovella istui pieniä, nipinnapin kouluikäisiä poikia laittamassa vieraille kenkäsuojuksia jalkaan. Nostin vuorotellen jalkojani, poika asetti niihin pussit ja nosti sen jälkeen katseensa minuun: ”Olkaa hyvät ja tervetuloa!” Hämmentävää, miltei pelottavaa. Ei pienten lasten kuulu käyttäytyä noin hyvin.

Temppelin takana oli teltta, jossa tarjottiin kierroksen jälkeen omenamehua, keksejä ja mormonitietoutta. Nimenomaan tarjottiin, ei tuputettu.

Ei todellakaan mitään amatöörejä nämä mormonit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s