Viron huonot puolet

Tallinna on kaunis kaupunki, jossa on kivoja liikkeitä, kohtuulliset hinnat ja houkuttelevia baareja. Mutta Tallinnalla on yksi tosi paha miinuspuoli: se on täynnä aivan karmeita suomalaisia.

Sen miinuspuolen aina ehtii unohtaa, jos ei siellä vähään aikaan käy. Ja sitten jotenkin psyykkaa itsensä, että en anna niiden häiritä, käyttäydyn itse hyvin ja hymyilen nätisti myyjille ja tarjoilijoille. Että eivät virolaisetkaan varmaan muista niitä satojatuhansia punasilmäisiä, pahanhajuisia suomalaisia, jotka eivät pysy pystyssä passijonossa, olettavat kaikkien virolaisten tietenkin osaavan suomea, puhuvat alentuvasti ja käskevästi ja tekevät kaikin tavoin tiettäväksi, että mehän ollaan teidän yläpuolella. Joo joo, eiväthän virolaiset varmastikaan ole yleistäneet niitä kokemuksia koskemaan kaikkia suomalaisia. Eihän noin pienestä ihminen ikinä mitään ennakkoluuloja luo.

Paskanmarjat. Suomalaiset Virossa ovat vaan niin käveleviä stereotyyppejä, että pahaa tekee, todella.

Viroon pitäisi olla viisumipakko. Ja sen viisumin saisi vain, jos ei ole urpo.

2 kommenttia artikkeliin ”Viron huonot puolet

  1. Muistan joskus vuonna 2003 ensimmäistä kertaa Virossa käydessäni ajatelleeni, että vain harvassa kaupungissa hävettää oma suomalaisuus yhtä paljon kuin Tallinnassa. Yritin selittää risteilyseurueelle, miksi, eikä seurue tainnut oikein ymmärtää.

    Virossa käymiseen sisältyy myös kielidilemma. Englannin puhuminen tuntuu vähän tyhmältä ja suomen töykeältä.

    Toisaalta myös viron puhuminen tuntuu toisinaan hivenen hölmöhköltä. Ostin Tallinnasta kengät huhtikuussa, ja kun myyjä kysyi viroksi, haluanko laatikon, en ymmärtänyt. Sen jälkeen myyjä sanoi suomeksi sanan ”laatikko”, minkä seurauksena ymmärsin. Minusta oli ihan hienoa, että myyjä ei kuitenkaan alkanut puhua suomea kuin ääritilanteessa. Vaikka olisi voinut. Ei tässä nyt oikeastaan ollutkaan mitään hölmöhköä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s