Det värsta

Joo. Entistä haastavampaa, kun tuolta vastapäätäni majailevalta mereltä aikoo tuulla viikonloppuna 14 m/s. Sateenvarjoni on jo nyt aika hajalla.

Ruotsissa järkytyttiin, kun FST:n suomenruotsalainen urheilutoimittaja meni ja kertoi Ruotsin tv:n jääkiekkomakasiinissa, että suomalainen sivistynyt jääkiekkoyleisö pitää Mats Sundinia homona.

On vaikea, vaikea kuvitella, miten toimittajan päähän on pälkähtänyt puhua tästä asiasta urheiluohjelmassa. Mutta tehty mikä tehty.

Ja ruotsalaiset ovatkin olleet tähän asti täysin pimennossa tästä suomalaisten heille keksimästä erittäin hauskasta, omaperäisestä ja uudenaikaisesta stereotyyppiominaisuudesta. Ehkä se nyt vihdoin meni perille.

Mutta mikä parasta, toimittaja pääsi iltapäivälehdissä selittelemään sanomisiaan. Hän valitteli varomattomuuttaan ja vakuutti, ettei itse pidä ”Suddenia” homona. Sentään! Aftonbladetissa hän sanoi myös näin:

”Att kalla någon homosexuell är det värsta kraftord du kan använda i Finland. Jag blev själv kallad det, då jag gjorde civil tjänst istället för att ligga i lumpen.”

Kuuulostaa niiiiiin pahalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s