Urheilua, naiseutta

Vaikka minuahan eivät tietenkään urheilu-uutiset enää yhtään kiinnosta – hyh hyh – niin paninpa kuitenkin merkille kivan uutisen. Uimaliiton uudeksi valmennuspäälliköksi on valittu yksimielisesti Kristiina Natunen. Jee jee. Harvemmassa ovat nuo naispuoliset päävalmentajat. Ja mikä oli erityisen hienoa, niin ainakaan Hesarin uutisessa eikä Ylen teksti-tv:ssä tästä naiseudesta edes tehty numeroa – niin kuin minä tässä parhaillani teen…

Mutta antaa tulla nyt urheilua ja naiseutta koko rahan edestä. Dagens Nyheterissä oli nimittäin urheilu ja naiseus -aiheinen juttu, ”Hellre muskulös än tjejsnygg”. Erittäin mielenkiintoinen aihe: Miten naisurheilijat näkevät kroppansa ja mitä he tykkäävät lihaksistaan?

Olen aivan äimänä. Tämä jutussa haastateltu jalkapalloilija Frida Östberg kertoo nuorempana empineensä koko harrastamista, koska jalkapalloilijoille tulee niin isot reisilihakset – mitäääh??! Hän myös kuulemma harkitsi hetken tosissaan rintojen suurennusleikkausta, kun treenaus pienensi kuppikokoa.

Lisäksi jutussa kerrotaan jonkun sosiologi Jesper Andreassonin väikkäristä, jossa on haastateltu yhden naisten futisjoukkueen pelaajia. Useat haastatelluista vierastivat omaa treenattua ruumistaan. He halusivat olla vahvoja, mutta silti seksikkäitä.

Jestas. En ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että lihaksikkuuden ja seksikkyyden välillä olisi joku ristiriita. Olenko se vain minä, jonka mielestä treenatut naiset ovat hyvännäköisiä? Ihan oikeasti luulin, että esimerkiksi huippufutaajanaiset olisivat ylpeitä lihaksistaan.

Mutta siis toki joku DDR:n aitajuoksija olisi eri juttu. Minusta ainakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s