Tukholma: kasvislasagne

Lauantai-iltana lähden vajaaksi viikoksi Tukholmaan. Tiedossa monen tason käsipalloilua: korkeatasoisin ikinä näkemäni matsi (naisten EM-finaali ja -pronssiottelu), ihania miehiä (Hammarbyn kotiottelu) ja toki myös elitserien-nostalgiaa (GT-76–Sävehof, eli sarjan tokavika vastaan sarjakärki, tulee viime vuoden räpellykset tosi elävästi mieleen).

Ja mitä muuta tiedossa? No, tietenkin joulushoppailua, mutta jotenkin pakosti tulee mieleen myös kasvislasagne.

Söin viime vuonna Tukholmassa vähintään kerran viikossa kasvislasagnea erilaisissa kahviloissa ja lounasravintoloissa. Mikä siinä onkin, että johonkin yhteen ruokaan voi niin addiktoitua?

Minusta kehittyi aikamoinen asiantuntija tässä lajissa, ja lopulta niin kranttu, ettei kelvannut enää oikein muut annokset kuin Thelinin konditorian kasvislasagne Fältöverstenin ostoskeskuksessa, vid Karlaplan. Siellä täytynee käydä ensi viikolla useasti.

Helsingissä olen päässyt kasvislasagneaddiktiosta, mutta tilalle on tullut kanafetasalaatti. Suosittelen Cafe Javaa Lasipalatsissa, siellä saa krutongit kaupan päälle. Teatterissa krutongeista joutuu maksamaan, ja Esplanadissa joutuu jonottamaan ihan törkeän kauan.

3 kommenttia artikkeliin ”Tukholma: kasvislasagne

  1. Kuuluttivat tänään Hovetissa, että 500 ensimmäistä saa lipun huomisiin peleihin 20 kruunulla. Hallin tyhjyydestä huolimatta Ruotsi – Espanja-pelissä oli kova kannustus.

    Tykkää

  2. Norja-Venäjä-finaali sattui televisiosta jälkilähetyksenä minunkin silmääni, mutta syystä tai toisesta en katsonut peliä loppuun. Olisin kyllä voinut.

    Tykkää

  3. Oli kyllä ihan hyvä peli, eli olisit voinut. Mutta yleisöä ei tosiaan ollut. Paitsi norjalaisia. Ne jotka ei ollu norjalaisia, oli suomalaisia naiskäsipalloilijoita, ja siinä se. Pinsamt. Hälsningar till alla.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s