Glokaalia

Uusi, outo työpaikkani alkoi tuntua kotoisalta, kun näin keittiön seinässä lapun: ”Älä kytke virtaa kolmeen sähkölaitteeseen samanaikaisesti, muuten sulake palaa.” Ruotsin-kodissamme sulake paloi jo kahdesta yhtäaikaisesta keittiökoneesta, enkä vieläkään osaa hermostumatta keittää kahvia ja paahtaa leipää samaan aikaan.

Työpaikan vessassa lojui puoli vuotta vanha juorulehti Hello!, jonka kannessa Brooke Shields esitteli vastasyntyneen toisen lapsensa. Mutta kun katsoin tarkemmin, huomasin että se oli lehden Middle East -painos. Lokaalisuutta edusti otsikko, jossa kerrottiin Tommy Hilfigerin avanneen lippulaivaliikkeensä Dubaissa.

On se aikamoista. Minä Suomessa ja joku vaikka Arabiemiraateissa tunnistamme tuon amerikkalaisen näyttelijän englantilaisen lehden kannessa ja luemme hänen vauvastaan oletettavasti tosi kiinnostuneina. Juuri muuta yhteistä meillä ei ole, mutta Amerikka, se yhdistää kuin pikaliima.

3 kommenttia artikkeliin ”Glokaalia

  1. Lokalisoitua Ikeaa pohdittiin myös Intiassa. Siellä(kin) olisi vaikea kuvitella ikean kalusteiden menevän läpi sellaisenaan, mutta konsepti sen sijaan voisi keskiluokkaan iskeä hyvinkin…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s