Lauttasaaren paikallislehdet puntarissa eli valinkauhassa

Kotiini kannetaan kaksi paikallista ilmaisjakelua, Lauttasaari (vuodesta 1967) ja Lauttasaaren Sanomat (2003). Tehdäänpä pieni sisältöanalyysi.

Sivumäärä

Lauttasaari: 12 sivua, joista ilmoituksia noin 5 ja 1/2

Lauttasaaren Sanomat: 8 sivua, joista ilmoituksia noin 5 ja 1/2

Pääkirjoitus

L:Kaikki ei ollut paremmin ennen! Päätoimittajan mukaan kemisti ja politiikko Ossian Aschanin 1.1. 1900 kirjoittama kirje paljastaa, että sata vuotta sitten asiat olivat paljon huonommin kuin nykyisin. Se ei oikein selviä, miksi asia on ajankohtainen lehden 4.1. 2007 ilmestyneessä numerossa.

LS: Ainako vain paremmin? Päätoimittaja ehdottaa, että mitä jos suureellisten uudenvuodenlupausten sijasta olisimmekin tyytyväisiä siihen, miten asiat ovat nyt, ja ”vastaanottaisimme kiitollisina onnen hiukkaset”.

Ajankohtaista

L: Viikkiin avattiin kaksi ja puoli kuukautta sitten uusi löytöeläintalo.

LS: ”Helpotusta pienille maitoallergikoille Uusi ravitsemuksellisesti toimiva puuro vaikeimmin ruoka-aineallergisille”, lähde: Suomen Nestlén tiedotus.

Lauttasaaressa tapahtuu

L: Joulun alla paikallisen ala-asteen oppilaat jakoivat energiansäästöohjeita S-marketissa. Kirjastossa avataan taidenäyttely nimeltä Lennä lennä.

LS: Lauttasaaren perhepäivähoito vietti joulujuhlaa joulunalusviikolla niin, että vanhemmat hoisivat tarjoilun ja hoitajat ohjelman.

Muuta

L: Kuvallaan esiintyvän Seppo Väisäsen, kuka lieneekään, kolumni Saddamin hirttämisestä. Kirjoitus Terveisiä Tallinnasta paljastuu arvioksi Tallinnan oopperasta. Ruotsinkielinen haastattelu lauttasaarelaisesta Björn Sundellista, joka on kirjoittanut romaanin.

LS: Palstalla nimeltä Kotia katsomassa Lauttasaaressa vaihtuva kiinteistövälittäjä saa puoli sivua mainostilaa jollekin Lauttasaaressa myynnissä olevalle asunnolle.

Yleisönosasto

L: Lukijan äänessä on vain yksi kirjoitus, Roskisongelmaan puututtava, kirjoittaa nimimerkki ”Aktiivi liikkuja”. Lisäksi lehdessä julkaistaan sivullinen parhaita paloja Saarifoorumilta, Lauttasaari-Seuran nettikeskustelupalstalta. Tällä kertaa siellä keskustellaan liikennepuiston uudelleenrakentamisesta. Puistoon on tulossa skeittiramppi. Tämä kuohuttaa Carlia, joka juuri tällaisten vastuuttomuuksien takia on itse muuttanut jo kauan sitten ”rahvaan kansoittamasta” Lauttasaaresta Kaskisaareen. Näin hän kertoo:

”Kuten on jo useasti todettu, ei tulotasoltaan laajasti vaihtelevia yhteiskuntaluokkien edustajia ole järkevää asuttaa samalle alueelle. Olen maininnut tästä epäkohdasta useasti kaupungin hallituksen suuntaan, mutta siellä tuntuu edelleen olevan vallalla 1970-luvulta peräisin oleva näkemys sosiaalisen koheesion parantumisesta yhteiskuntaluokkia sekoittamalla. Vaikka tämä käsitys on todettu perusteettomaksi useissa tutkimuksissa, suunnitellaan kaupunkirakennetta edelleen sen mukaan. Ns, paremman väen asuinalueilla edellä kuvatun kaltaisia haittoja (skeittarien notkuminen, meteli) ei puolestaan ole havaittavissa.”

LS: Nimimerkki ”Saarella asuva pelkuri” on huolissaan, kun tiheään vaihtuvat vuokra-asukkaat – siis nimenomaan vuokra-asukkaat – eivät pidä huolta talojen avaimista.

”Kerran yksi opiskelija sanoi pihalla, että hän ei löytänyt ulko-oven avaimia, kun hän muutti pois. Ei hän varmaan ole ainoa ihminen, jolle jää tuntemattomiin paikkoihin tai ystäville ja sukulaisille kodin avaimia, ehkä ulko-ovien ja vinttienkin avaimia. Kuka valvoo niitä avaimia, jotka jäävät kadoksiin?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s