Mister Karisma

”Steve Jobs and Apple Inc. just kinda make life more fun. It’s like the exact opposite of terrorism”,

sanoi laulaja John Mayer (who the hell?) esiintyessään MacWorldissa Steve Jobsin keynote-puheen päätteeksi. Huh.

Hämmästytin itseäni ja vaivauduin katsomaan tuon puheen alusta loppuun, tosin neljälle illalle jaettuna. Ei totta tosiaan ole olemassa monta yritystä, jotka saisivat minut etsimään netistä ja kuuntelemaan omasta halustani kahden tunnin markkinointipuheen.

Mutta on se uskomaton ilmiö tuo Apple, ja on se uskomaton mies tuo Steve Jobs. Äijä seisoo farkuissa ja lenkkareissa lavalla kaksi tuntia yksin, ilman ensimmäistäkään muistilappua, ja yleisö taputtaa ja hurraa ja melkein kaatuilee hurmiossaan joka toisen lauseen jälkeen. (Ja äijähän ei ole mikään näyttelijä tai koomikko tai ammattiesiintyjä.) Sääliksi käy yhteistyökumppani Cingularin pomoa, joka joutuu lavalle lukemaan paperista viiden minuutin tylsän ja ankean julistuksen. Ero esiintyjien karismassa on kiusallisen valtava. Yleisö tylsistyy välittömästi ja alkaa kuiskailla ja kohista.

Demotessaan (ihanaa) iPhonea Jobsilla on pokkaa vilkaista livenä Applen pörssikurssia. Ja kun esityksessä tulee ne nolot tekniset ongelmat, se heittää lonkalta hauskan anekdootin jostakin 30 vuoden takaa – ja anekdootin päähenkilö on oikeaoppisesti Woz. (Tosin en ole ihan vakuuttunut, etteikö niitä teknisiä ongelmia olisi etukäteen suunniteltu. Epätäydellisyys on jotenkin uskottavampaa.)

Ja on kauheaa, että olin aivan myyty. Pakko saada iPhone.

Joskus aina joku kysyy, kuka olisi unelmahaastateltavani. Tässä olisi yksi sellainen. Ei kauhean yhteiskunnallista, oikeasti tärkeää tai eettistä, mutta niin pirun vaikuttavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s