Lämpimäinen

Painotuore lehti kädessä. Olen hemmetin iloinen. Painotuore on ihana sanakin. Tai lämpimäinen. Siitä tulee mieleen pullantuoksu ja lapsuus, vaikka ei meillä kauheasti pullaa leivottukaan.

Pienenä halusin kirjailijaksi. Pitäisi joskus kaivaa vanhempien vintiltä se vanha (ja vallan toimiva) Macintosh Classic, jonka kovalevyllä lienee kymmenkunta tulevan tyttökirjan ensimmäistä lukua. Parhaimmillaan olen saattanut päästä jopa toiseen lukuun. Mahtaa olla aikamoista kaunokirjallisuutta.

Mutta kyllä toimittaja on parempi ammatinvalinta. Ei (ihan) aina jää jumittamaan siihen ensimmäiseen lukuun. Ja kirjailija pääsee tuijottelemaan painotuoretta hengentuotosta tosi harvoin, kerran vuodessa tai paljon harvemminkin. Toimittaja saa lämpimäisiä työpaikasta riippuen jopa kerran päivässä.

Mutta kerran päivässä -tahdilla siitä menee jo ihan kaikki hohto. Kerran kuukaudessa on aika hyvä.

2 kommenttia artikkeliin ”Lämpimäinen

  1. Hei, nyt on kyllä aivan pakko väittää vastaan: Ei mene hohto, vaikka kerran päivässä pukkaakin tuoretta lehteä painosta! Musta on ainakin perverssillä tavalla kivaa kokeilla iltavuoroissa, kuinka korkealle verenpaineen saa nousemeen ;) Murr.

    Tykkää

  2. Hmm… En ollenkaan väitä, etteikö päivälehtityössä olisi oma hohtonsa ja jännityksensä, erityisesti iltavuoroissa, siinä kello kymmenen pintaan. Mutta musta se hohto ei liity samalla tavalla siihen painotuoreen lehden käteensaamiseen. En mä ainakaan katsellut sitä aamuyöllä postilaatikosta kolahtavaa paperinippua samanlaisella tekijänylpeydellä kuin harvemmin ilmestyvää ja pidempi-ikäistä (ja kauniimpaa!) aikakauslehteä.

    Päivälehtityössä oli ihaninta lähteä illalla kotiin. Työ tehty, lehti kiinni, maailma järjestyksessä, minä menen nukkumaan.

    (Olenkin tässä miettinyt, että mitä sä teet tätä nykyä. Nyt sain aavistuksen… Meidän pitäis kuule vihdoin nähdä!)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s