Kahviautomaatit

Hesarin blogeista viihdyttävimpiä ovat mielestäni olleet ne tet-harjoittelijoiden tarinat työharjoitteluistaan. Siellä on mainioita lauseita.

”Ehkä on parempi, etten kerro niin paljon siitä, mitä täällä oikeastaan tapahtuu tai mistä puhutaan. Loppujen lopuksihan en tajua siitä kovinkaan paljon.”

”Olin vuoden Amerikassa ja opin hyvin englantia, josta on apua esimerkiksi toisen lehden juttujen kääntämisessä tai haastattelussa.”

”Piti soittaa Intersportiin – Marko oli mukava mies, ja selvisin puhelusta hengissä. Halleluja!”

Merkittävää tet-blogeissa on toistuva palaaminen toimitus- ja toimistotyön rutiineihin ja ympäristöön: Sanomatalon hisseihin, kulkulupiin, työpisteisiin ja ennen kaikkea kahviautomaatteihin. Teinit näemmä tykkäävät automaattikahvista. Minäkin rupesin käyttämään sen jälkeen, kun se muuttui ilmaiseksi, mutta noin yleisesti suhtautuminen kahviautomaatteihin oli toimituksissa melko ylimielinen. Siitä kahvista ei kuulunut tykätä, eikä siitä automaatista kuulunut iloita. Onneksi teinit kehtaavat.

Tänne nykytyöpaikkaani tuli tänään kahviautomaatti kolmen päivän koekäyttöön. Ja tämä onkin paljon hienompi – tästä kahvista on ehkä sopivaakin tykätä.

Se näyttää ihan kahvilan espressokoneelta. Koneen vieressä on pikkuriikkinen retrojääkaappi, jonka sisällä on maitotölkki, josta menee letku suoraan kahvikoneeseen.

Aamulla kaikki pyörivät innoissaan automaatin ympärillä. Ja lounaan jälkeen meitä seisoi siinä viisi ihmistä miettimässä, miksi kone väittää, että kahvi on loppu, vaikka vaaleita papuja on vielä säiliö täynnä. Ja miten nuo papusäiliöt täytetään? Viisi ihmistä, eikä saatu vehjettä toimimaan.

Ja kaikki niin lapsellisen innoissaan. Kahvi, tuo toimistojen pelastus.

3 kommenttia artikkeliin ”Kahviautomaatit

  1. Kahviautomaatti on viime tiistai. Meidän noin kahden hengen toimistoon tarjottiin koekäyttöön hedelmäkaappia, josta voi napsia omppuja ja aplareita niin paljon kuin jaksaa. Sitten kävisi joka viikko mies tuomassa uusia hedelmiä syötyjen tilalle. Emme päässeet hintaneuvotteluihin asti, mutta olisi ollut kiva tietää paljonko banaanille olisi tullut kilohintaa.

    Oikein mukava blogi, muutes!

    Tykkää

  2. Joo, mietin kanssa, että millainen bisnes tämä (so last season) kahviautomaatti on. Meillä töissä kävi sen kolmen päivän ajan (puku-)mies aamuin illoin huoltamassa laitetta. Vähän yli neljä iltapäivällä automaattiin oli ilmestynyt postit-lappu: ”Kahvisetä kävi laittamassa koneen pesuun + nukkumaan. Huomenaamuna saa taas tuoretta kaffetta!”

    Luulen että jos minulta kysyttäisiin, ottaisin töihin mieluummin uuden, toimivan printterin kuin kahdeksasta neljään toimivan kahviautomaatin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s