Etäisyydet

En ole ikinä ollut suuri Harry Harkimo -fani, päinvastoin. Mutta eilisestä Hesarista luin – Hjalliksen henkilökohtaisesta kolumnista – että meitä yhdistää ainakin yksi seikka: treenimatka.

”Muistan hyvin, kun pienenä poikana raahasin lätkälaukkua Lauttasaaressa kaksykkösen bussiin, joka meni keskustaan.
Siellä piti vaihtaa toiseen bussiin. Erottajalla hyppäsin viisseiskaan, joka meni Pirkkolaan. Siellä pidettiin sen aikaisen joukkueeni HIFK:n lätkätreenit.

Matka ei haitannut, koska into päästä pelaamaan voitti kaiken muun. Kun sai luistimet jalkaan ja pääsi jäälle, ilo oli ylimmillään. Pitkä matka ei haitannut yhtään.”

Tajusitteko nyt varmasti, että matka oli pitkä? (Ja vieläkin pidempi matka oli Sipoosta Espooseen purjehduskilpailuihin. Veneellä.)

Hjalliksen tarkoitus on tietenkin vedota klassiseen urheilusankarimyyttiin. Kovan harjoittelun kautta, vaatimattomista oloista ja hien hajusta juhlituksi mestariksi ja rikkauksiin. (Harkimon tapauksessa lähinnä rikkauksiin.) Ja pelkästään rakkaudesta urheiluun.

Lauttasaari ja Sipoo eivät varsinaisesti synnytä niitä slummimielikuvia. Ja toisessakin kohdassa tarinaa on pieni ongelma. Vaikka itsekin aina valitan Lauttasaaren ja Pirkkolan välistä etäisyyttä, niin faktahan on, että matka ei oikeasti ole pitkä. Ei todellakaan.

Oikeasti pitkää, sankarillista treenimatkaa on Helsingissä aika vaikea kehittää. Helsinki nyt vain kerta kaikkiaan on pieni kaupunki. Jossa on hyvät joukkoliikenneyhteydet ja jossa suhteellisuudentaju herkästi katoaa.

PS. Varsinainen pointtini meni jo, mutta en nyt malta olla kommentoimatta mister suomiurheilun kolumnia vielä vähän lisää. Oli kuin olikin onnistunut ujuttamaan oman tallinsa urheilijan tekstiin, oikeaoppisesti keskelle löpinää urheilun jalosta aattellisuudesta ja esikuvista.

”Urheilumanagerina näen saman intohimon monien suojattieni silmissä. Kiira Korpi on loistava esimerkki siitä, miten urheilijan positiivinen energia tarttuu myös hänen ympäristöönsä.
Sellainen liikuttaa.
Jos Kiira saa nuoret tytöt ja pojatkin innostumaan taitoluistelusta ja urheilusta yleensä, se on jo saavutus, jolle nousen taputtamaan.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s