Discovering Rkp

Kävin ihan pokkana Rkp:n vaalitilaisuudessa – joo joo, oli työkeikka, mutta vähän niinku undercover, niin että en esitellyt itseäni toimittajaksi. Tilaisuuteen ei ihan selvästi odotettu ketään ulkopuolisia.

Hej hej, täällä on Rkp:n vaalitilaisuus, tännekö olit tulossa? Jahah olit, no tervetuloa. Oletkos sinä sen, hetkinen… odotas nyt… ei, et sinä voi olla sen tytär. No oletko sinä SU:sta? Svensk Ungdomista? Ai et. Siis että tulit ihan vapaaehtoisesti kuuntelemaan?

Paikalla on viisi ehdokasta, kaikki miehiä. Muun muassa yksi jääkiekkopomo ja yksi toimittaja, joka on ollut aikoinaan valtaamassa Vanhaa. Ja mikä heitä yhdistää? Kieli. Se sanotaan ihan suoraan. Toimittaja valittelee ruotsin ylioppilaskokeen muuttumista vapaaehtoiseksi ja asenteiden kovenemista. ”Jos emme pysty edes olemaan erilaisten mielipiteidemme kanssa samassa puolueessa, niin miten sitten pystyisimme yhdessä puolustamaan suomenruotsalaisuutta?”

Ensimmäinen kysymys panelisteille koskee köyhyyttä. Heitä pyydetään määrittelemään köyhyys Suomessa.

En ymmärrä, mitä sitten tapahtuu. Toimittaja, joka on siis Nils Torvalds, vastaa jotakin yleispätevää ja sanoo ottavansa yhden konkreettisen esimerkin – käsittääkseni köyhyydestä tai sen syistä. Esimerkki on urheilun ammattimaistuminen. Kun vaikka lätkäseura ostaa pelaajia, niin omat junnut putoavat pois.

Lätkäpomo Frank Moberg vastaa tähän pitämällä kymmenen minuutin esitelmän Hifkin organisaatiosta, junnutoiminnasta ja pelaajien valinnasta.

Häh? Köyhyys – lätkä?

Olo on pikkuisen absurdi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s