Karis

Karjaa, siinä vasta paikka. Käsittääkseni Karjaan nuoret eivät voi tehdä juuri muuta kuin pelata käsipalloa – tai no kyllä siellä eilen illalla näytti olevan pilluralli juuri käynnistymässä grillin viereisellä parkkipaikalla.

Ne, jotka valitsevat käsipallon, kehittyvät siinä melkoisen hyviksi. Luonnollisesti, kun Karjaalta löytyy runsain mitoin kokemusta ja tietoa, löysää aikaa ja tietenkin ikioma Sisu-Areena, jossa on vessat ulkona.

Mutta naiskäsipalloilu ei kuitenkaan ole kehittynyt Karjaalla aivan mieskäsipalloilun veroiseksi mestaruusautomaatiksi. Miksikö? Naiskäsipalloilijat lopettavat noin 15–16-vuotiaina, kun he löytävät poikaystävän. Muistan yhden teini-ikäisen karjaalaispelaajan, joka lopetti, koska poikaystävä uhkasi räjäyttää Karjaan palloiluhallin (anteeksi Sisu-Areenan).

Ja vaikka poikaystävä sallisikin käydä treeneissä, niin parikymppisenä pelaajat tulevat raskaaksi. Tässä on kyllä hämmentävä, huima ero Länsi-Uusimaan ja pääkaupunkiseudun välillä.

Mutta hatunnosto karjaalaispelaajille siitä, että ne tulevat vielä takaisin lastenteon jälkeen. Eilenkin kentällä oli ainakin pari–kolme äitiä. Mitäs me Helsingissä? Naureskelemme rantaruotsalaisten aikaiselle pariutumisinnolle, vietämme villejä vuosia siinä kaksvitosiksi, pariudumme, lisäännymme, linnoittaudumme kotiimme. Ja käsipallon lopetamme todellisuudessa vain pari vuotta karjaalaisia myöhemmin, yleensä siitä ylevästä syystä, että haluamme dokata rauhassa.

6 kommenttia artikkeliin ”Karis

  1. Oohh, Joanna, det värmer hjärtat att du kommer ihÅg(?) Ykä, försöker själv glömma honom,suck…(gÅr inte sÅ bra…)Ps.Jag fick Kuukausiliitteet skickade till Kreta, sÅ kunde med glädje läsa dina texter där oxÅ:=0

    Tykkää

  2. Visst kommer jag ihÅg, hur kunde jag glömma Ykä! Hoppas du har det bra där?? Tänker du stanna? Kom o hälsa pÅ oss ngn gÅng!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s