Kesä, perkele!

Paras kiertomeili ikinä oli se, jossa vertailtiin ihmisten tekemisiä eri lämpötiloissa Suomessa ja muualla maailmassa. Tyyliin kun on +5 astetta, muualla pukeudutaan turkkeihin ja Suomessa otetaan jo pihagrilli esille. Muistan sen senkin takia, että viimeinen kohta oli että helvetti jäätyy ja Suomi voittaa euroviisut.

Nyt on ollut kaunista ja keväistä mutta ei nyt sentään ihan kesä. Itse olen pukeutunut monta päivää järjestään liian kevyesti ja hytissyt kylmästä. Ja flunssa on tottakai.

Mutta niin vain oli ”kesäisen” lauantai-illan jälkeen Kasinonranta täynnä erästä tiettyä roskaa, sitä mitä vielä viitisen vuotta sitten ei ollut olemassakaan: mäyräkoirapahvia. Kyseinen jäte on lyönyt erittäin nopeasti itsensä läpi ja kasvanut merkittäväksi osaksi suomalaisuutta.

Huhtikuisessa Suomessa mäyräkoirapahviläjät piknik-nurmen ympäristössä kielivät paitsi ilmastonmuutoksesta ennen kaikkea päättömästä suhtautumisestamme kesään. Meillä kesä on mielentila. Se voi hyvin alkaa huhtikuun puolivälissä.

Piti smalltalkata tänään erään laulajan kanssa, kun haastattelu oli ohi mutta juomat vielä kesken. Ajauduimme puhumaan siitä, että Suomen ei pitäisi yrittää olla niin kuin siellä Euroopassa ollaan, kun täällä ei kerta kaikkiaan ole samanlaista.

Konkretiaa: Suomessa pitäisi olla Suomeen sopivia talvikenkiä, joissa on vaikka naskalit pohjissa. Me kävelemme talvisin kuin vaipat housuissa, jotta joten kuten pysyttäisiin pystyssä. Ja Suomessa pitäisi olla vuorellisia kevättakkeja, sillä täällä ei vain voi siirtyä suoraan toppatakista silkinohueen trenditrenchiin kevään muotiväreissä.

Todellisuudessahan se oikea, lämmin kesä alkaa Suomessa vasta paljon ”keskikesän juhlan” jälkeen. Heinäkuussa, silloin kun Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta tuodut kesän huippumuodikkaat retkut makaavat alennuskorin pohjalla. Silloin kun rekeissä roikkuvat jo syksyn lämpimät ruskeat ja harmaat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s