Kahvipaketti

Taas tuli tuotenäytteitä, tällä kertaa paketti Pauligin Mundo-kahvia. Ja mukana tiedote:

”Paulig Mundo valmistetaan UTZ CERTIFIED -järjestön sertifioimista kahvipavuista. Suomessa vielä tuntematon UTZ CERTIFIED on maailmanlaajuinen, puolueettomasti valvottu ja ainoa vain kahviin keskittyvä sertifiointiohjelma. Sertifiointi todentaa kahvin vastuullisen tuotannon. Järjestö tunnettiin aiemmin nimellä Utz Kapeh. Nimessä säilynyt UTZ on Maya-intiaanien kieltä ja tarkoittaa hyvää.”

Nyt kysyisin, että mitä muuta tässä kaupataan kuin hyvää fiilistä! Vähän niinkuin ne Forumin mainokset: ”Osta mielipide, saat t-paidan kaupan päälle.”

Eli menestys taattu, kun länttäät tuotteeseesi jonkun äarsjgklsarjgö adäkjfa -leiman ja sanot, että se on maailmanlaajuinen sertifikaatti ja edustaa kaikkea hyvää ja kaunista ja reilua ja että nimi vieläpä tarkoittaa jollakin nandi-heimon kielen murteella kaikkea hyvää ja kaunista ja reilua. ”Puolueettomasti valvottu”, huomaa passiivin nerokas käyttö.

Ja sitten vielä kysyisin, miten tämä Mundo eroaa Pauligin muista kahvilaaduista. Ovatko Brazil ja Juhlamokka ja Presidentti täten riistokahvia? Tiedotteen mukaan eivät:

”Kaikki Pauligin paahtamat kahvit on valmistettu korkealaatuisista kahvipavuista, joista viljelijälle maksetaan markkinoiden keskihintaa enemmän. Paulig Mundon tapauksessa viljelijä saa lisäkorvauksen myös sertifioinnista.”

Lue: Paulig Mundon tapauksessa hinta on kalliimpi, koska paketti on brändätty.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kahvipaketti

  1. Jep, toi UTZ on kevytversio Reilun kaupan organisaatiosta, ei minimihintaa jne. Eli Paulig ehkä maksaa UTZ:n kautta vähän enemmän kuin markkinahinta, mutta jos markkinahinta romahtaa niin romahtaa myös Pauligin maksuhalu.

    Jotkut tosin myös väittävät, että Reilun kaupan kahvin ostaminen ruokkii ylituotantoa (vrt. Suomen maataloustuet), joka itse asiassa polkee kahvin markkinahintaa ja vaikeuttaa viljelijöiden elämää, mutta itse en ole tästä ihan niin varma.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s