Retour à…

Nyt, ystävät, nyt päästään asiaan.

Erinomaista kuuluu, kiitos kysymästä. Suorastaan, ai että, miten sitä kuvaisi? Pihakoivukin on silmuilla.

Tämän blogin nimi on retour (pienellä, muodikkaasti). Retour on ranskaa ja tarkoittaa paluuta. Valitsin sen, koska se kuulostaa paremmalta kuin vaikka nyt Paluu. Ranska on myös vähän chicimpää kuin englanti, eikä ruotsissakaan ole mitään blogin nimeksi sopivaa paluuta – återkomst?

Paluu mihin? No Suomeen olin tietysti palannut Ruotsista vain muutama viikko ennen tämän blogin syntyä. Sitten palasin Helsinkiin, tähän ah ihanaan kaupunkiini, josta olin ymmärtänyt niin paljon uutta Tukholmassa.

Retour tarkoittaa myös comebackia mutta sillä ei ole sellaista ylimielistä kaikua kuin comebackilla. Jos tekee comebackin, luulee olevansa jotain. Ilmiölle ei taida olla mitään hyvää suomennostakaan. Joka tapauksessa haaveilin jo tuolloin vuosi sitten tekeväni comebackin (auts!) käsipalloilun pariin, jos vain suinkin polvi sallii. Ja polvi on sittemmin sallinut, kiitos luojan.

Sitten oli vielä paluu töihinkin. Eli on ollut yhtä retouria tämä kulunut vuosi, erittäin mukavaa ja ihanaa sellaista pääosin.

Olen haaveillut kuitenkin vielä yhdestä paluusta. Se olisi paluu Tukholmaan. Sitä on itseasiassa koko vuosi petailtu. Nyt näyttäisi siltä, että paluu toteutuu.

Pääsin englanninkieliseen media- ja viestintätieteiden maisteriohjelmaan Tukholman yliopistoon. Sama laitos, jossa olin viime visiitilläni, eli samat ryhmätyöhelvetit edessä, kyllä kyllä. Mutta koululla on yksi ylivoimainen plussapuoli: sieltä valmistuu väkisinkin maisteriksi, mitä ei minun kohdallani tule ikinä tapahtumaan Helsingin yliopiston viestinnän laitokselta. Koulun käsitys gradusta (= noin 30-sivuinen tieteellinen artikkeli) on myös makuuni – sitä paitsi odotan ihan oikeasti innolla, että pääsen perehtymään lisää lempiaiheeseeni.

Koulu kuitenkin on vain tekosyy paluulle. Oikeampi ja tärkeämpi syy on päästä pelaamaan.

En ymmärrä, miten ihminen voi 26-vuotiaana yhtäkkiä rakastua täysin sekopäisesti johonkin, jota on tehnyt lähes koko ikänsä vähän vasemmalla kädellä (kirjaimellisesti) ja jonka jo kertaalleen täysin kyllästyneenä on hylännyt. Niin on kuitenkin käynyt. Nyt olisin valmis panostamaan aivan kaiken urheiluun. (Eli noudattamaan suunnilleen seuraavaa idiootin päivärytmiä: heräämään aamulla aikaisin treenaamaan, syömään lounaaksi pastaa, nukkumaan päiväunet kuin lastentarhassa, treenaamaan illalla uudelleen ja katsomaan harjoitusten jälkeen sohvalla telkkaria vähämielisenä ennen aikaista nukkumaanmenoa. Revi siitä virikkeitä.)

Mutta se on myähästä ny. Ja varmasti hyvä niin. Jonkunlainen light-versio urheilusta sopii taatusti paremmin minulle. Sellainen löytynee Tukholmasta. Palaan siihen lähiaikoina, jahka sopimusneuvottelut (hahaa!) on saatu päätökseen.

Ja huomio huomio! Jos joku tietää jonkun, joka haluaa vuokrata upean beach mansionini Lauttasaaresta noin vuodeksi alkaen elokuun lopusta, let me know. (Kalustettu 27 neliötä esteettömällä merinäköalalla, parkettilattia, erinomainen kunto, iso vessa, kiva keittiö ja hiekkaranta. 533 e/kk vesimaksuineen. Mainio leskimies naapurina.)

Yksi kommentti artikkeliin ”Retour à…

  1. Lysande! Odotan jo Heja Sverige, del 2 -blogia. Hienoa, että sait polven kuntoon, vaikkei ihan Palanderin tahtiin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s