Till Bajen

Käytiin Tukholmassa katsomassa paikallisia käsisfinaaleja Globenissa. Meidän porukkamme istui pallon ylemmässä puolikkaassa eli arviolta 60 metriä pelikentän yläpuolella. En ole koskaan katsellut käsipallo-ottelua tuollaisesta kulmasta. Ei sieltä asti oikein edes tunnistanut pelaajia, mutta elämys oli mieletön.

Miesten finaalissa oli yli 14 000 katsojaa. Siellä pelasi ihana Hammarby, ja niinpä kentän toisessa päädyssä oli parintuhannen ihmisen klacken eli fanikatsomo. Bajen Fans. Ainoa tietämäni käsipallojoukkueen faniryhmä.

Ne huusivat, lauloivat ja tanssivat seisaaltaan koko pelin ajan. Kentällä Bajen oli täysin ylivoimainen, ja kun pelitapahtumia ei tarvinnut jännittää, katse siirtyi herkästi ihastelemaan fanien eläytymistä.

Viimeisen vartin ajan ne seisoivat kädet toistensa olkapäillä ja heiluivat riveittäin eestaas. SM-guldet, SM-guldet, ne huusivat. Suomalainen laivakrapulainen käsipallolähetystömme katseli suu auki. Onko tämä ihan oikeasti käsipallo-ottelu parinsadan kilometrin päässä Suomen rajasta?

Minulla meni kylmiä väreitä selässä. Eikä vähiten siksi, että olin pari tuntia aiemmin tehnyt sopimuksen ensi kaudesta Hammarbyn naisten joukkueen kanssa.

Naisten joukkue on toki aivan eri asia kuin miesten joukkue. Eihän naisten sarjassa mitään fanikatsomoja ole, ja naisissa Hammarby on sitä paitsi sarjanousija eikä mikään ylivoimainen mestari. Mutta omasta subjektiivisesta näkökulmastani Hammarby on minulle sama kuin Ferrari formulakuskille. Paras realistinen mahdollisuuteni päästä pelaamaan sillä lailla kuin olen haaveillut.

Ihan mahtavaa. Toteutuneita haaveita.

Mutta hitto kun olin unohtanut Hammarby-kaulaliinani kotiin.

6 kommenttia artikkeliin ”Till Bajen

 1. Hei, onneksi olkoon sekä sopimuksesta että opiskelupaikasta. Fantastiskt!

  Tää ois sit Suomessa taas, eli toivottavasti nähdään pian. Muutan itse asiassa kohta jopa kanssasi samaan kaupunkiin, eli eiköhän tää tästä. Ja tuparilahjasi odottaa edelleen :)

  Tykkää

 2. Heips, tervetuloa Suomeen ja Helsinkiin!! Nähdään joskus tässä pian, haluan kuulla kaiken :)
  Ei me kyllä ikinä kauan onnistuta olemaan samassa kaupungissa..

  Tykkää

 3. Voi ei!

  Kuka nyt pistää mut ruotuun, kun menen liian pitkälle? Kuka nyt enää kertoo mulle, että maali on maali eikä korkokenkä? Kuka flirttailee askelvirheiden kanssa? Voih…

  No ehkä tästä toipuu. Naisten SM-käsis ei yhtä helposti toivu, kun menettää yhden profiileistaan. Jos sitä missään edes noteerataan…

  Ja P.S, se lupaamani käsipallokeskustelu ei valitettavasti ole saanut tuulta alleen, koska a) unohdin koko jutun ja b) en muistanut koko juttua. Nyt vasta seilasin näille sivuille ja tajusin, että niinhän se olikin. Put the blame on me.

  Tykkää

 4. Jeeeee, Toni is back! I’ll put the blame on you, I’m good at it. Ja onneksi tänä globaalina aikanamme voin jatkaa käsipallojournalismikriitikon uraani myös lahden toiselta puolen, lehtenne mainion nettisaitin avulla.

  Eiköhän joku ota paikkani askelvirheflirttailijana. Ja jäähän tänne iloksenne mm. epämääräinen tunkija ja puolivaloilla diivailija. Hauskaa kesätaukoa Suomiselle!

  Tykkää

 5. Upeeta mahtavaa, tämä kaikki! Hyvä Hammarby! Hyvä krapulainen suomilähetystö Vilppu Kuuluvaisen johdolla! Hyvä reissu! Hyvä Joanna! Hyvä Toni Suominen!Hyvä meno!

  Tykkää

 6. Jopas! Hammarby on minusta Tukholman – tai koko Ruotsin – sympaattisin urheiluseura (oikeastaan kaikissa lajeissa, vaikka oma huomioni on keskittynyt tähän mennessä lähinnä jalkapalloon), minkä vuoksi minullakin on Bajenin kaulaliina. Ymmärrän mainiosti, miksi seura on sinulle kuin ”Ferrari formulakuskille”. Onnea!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s