Fansen

Niin tämä seura johon olen menossa pelaamaan. Ja ne fanit. Olen aivan hämmentynyt.

Hammarbyn puheenjohtaja visioi pari viikkoa sitten Svenska Dagbladetissa, että Hammarby (miehet) käynnistää uuden tukholmalaisen käsipalloyhteistyön ja auttaa Tukholman toisia nimekkäitä urheiluseuroja nousemaan käsipalloilun elitserieniin. Puheenjohtaja suunnitteli, että Hammarby voisi lainata nuoria pelaajiaan AIK:hon ja Djurgårdeniin ennen kuin nämä ovat riittävän hyviä Hammarbyn kokoonpanoon. ”Se hyödyttää pitkällä tähtäimellä myös Hammarbytä”, puheenjohtaja sanoi. Onhan se kivempi pelata kiihkeitä paikallisderbyjä kuin aina vain jotain maalaisjoukkueita vastaan.

Ja tästäkös Bajenin fanit raivostuivat! Keskustelupalstat täyttyivät vihaisista purkauksista, joissa vannottiin, että ”ikinä ei enää mennä katsomaan yhtäkään Bajenin ottelua”, koska ”Bajen on pettänyt meidät”. Puheenjohtaja sai sähköpostiinsa näitä viestejä yli 300. Lopulta hän kirjoitti faneille avoimen kirjeen, jossa lupasi, että Hammarby ei lainaa pelaajia AIK:lle eikä Djurgårdenille.

AIK:n ja Djurgårdenin kanssa ei siis parane olla missään tekemisissä! Ei vaikka käsipallossa ainakin Djurgården on melkoinen jämäporukka, ja miesten AIK:sta en ole koskaan kuullutkaan. Ja pitää tässä huomauttaa, että tokihan Hammarby lainaa pelaajia muille, vähemmän legendaarisille seuroille, joiden kanssa ei olla futiksessa verivihollisia.

Näin fanit pysäyttivät suunnitelmat tukholmalaisen käsipalloilun tason ja profiilin nostosta. Sitä ne eivät halua. Asiasta oli erittäin hyvä kolumni SvD:ssa.

Miten en ollutkaan ymmärtänyt, kuinka kuolemanvakavaa tämä on. Ja kuinka kaukana mistään järkevästä tässä liikutaan.

Ai niin, tänään Tukholmassa oli futiksen paikallisderby.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s