Imagine Holidays

Haluaisin kesäloman. Oikean, palkallisen kesäloman ja lomarahat. Neljä viisi viikkoa aikaa, jolloin työnantaja ja koko maailma odottaisi minun vain oleilevan.

Ottaa päähän, kun työkaverit jäävät lomalle ja huokailevat, että kyllä tätä on odotettu ja olenpas minä ansainnut tämän.

Niin minäkin, perkele!

Muistan olleeni palkallisella kesälomalla kaksi viikkoa keväällä 2002. Siitähän onkin vain viisi vuotta.

Ja nyt olisin taas sen tarpeessa.

Jos vain saisin olla lomalla, katsoisin joka aamu telkkarista kaikessa rauhassa suloisen Serranon perheen myöhästymättä töistä. Laittaisin volyymiäkin kovemmalle ja opettelisin espanjaa. Kädessäni olisi kuppi kahvia, toinen kuppi jo. Edessäni olisi Hesarin C-osa. Lukisin kuolinilmoitukset ja kihlaukset.

Sitten pakkaisin kangaskassiin pyyhkeen, vesipullon ja kirjan ja kävelisin rannalleni. Makaisin siinä koko päivän, ahmisin kirjaa, välillä ottaisin torkut ja välillä tuijottelisin haaveellisesti horisonttiin. Aaaah.

Kun tulisi vessahätä, kävelisin kotiovelleni parikymmentä metriä bikineissä ja naapurin leskimies poistuisi vaivaantuneena parvekkeeltaan.

Jossain välissä pitäisi varmaan myös treenata, koska siitä ei myönnetä palkallista vapaata. Mutta illalla lähtisin suihkunraikkaana kevyessä kesämekossa terassille syömään lounaaksi kanasalaattia.

Ehdinköhän minä vielä viettää palkallista kesälomaa, vai poistuvatko sellaiset käytöstä ennen kuin olen niin pitkällä? Tai tulenkohan ikinä edes olemaan vakituisessa työsuhteessa?

3 kommenttia artikkeliin ”Imagine Holidays

  1. Ai jaa! Mun heinäkuun ”palkallinen” ”graduloma” alkoi juuri kuulostaa paljon paremmalta ;) Paitsi että rannalle on enemmän kuin 20 metriä, onneksi pyörä vielä vähän vipattaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s