Männen, Flickan och Luftslottet

Matkustimme minibussilla turnaukseen. Meitä oli autossa viisi tyttöä. Yhdellä oli matkalukemisena Stieg Larssonin ensimmäinen dekkari Män som hatar kvinnor, toisella Stieg Larssonin toinen dekkari Flickan som leckte med elden. Kaksi meistä oli jo lukenut kummatkin ja odotti, että kolmas, Luftslottet som sprängdes, julkaistaan pokkarina. Viides oli norjalainen.

Dagens Nyheterissä oli tänään viiden sivun juttukokonaisuus edesmenneestä toimittaja–kirjailija Stieg Larssonista. Siinä kerrottiin hänen ja hänen vaimonsa kolmikymmenvuotinen rakkaustarina – sekin kuin suoraan romaanista: Mies kuolee yllättäen ja vaimo löytää jäämistöstä rakkauskirjeen, jonka mies on kirjoittanut kaksikymmentä vuotta sitten ja tarkoittanut avattavaksi kuolemansa jälkeen. ”Det är över nu. Tack för en vacker tid som har varit. Du gjorde mig väldigt lycklig.” Aah!

DN myös kysyi katugallupissa, kenen pitäisi näytellä päähenkilö Mikael Blomqvistia dekkarien filmatisoinneissa. Kaikki galluppiin osuneet olivat sattumalta lukeneet Larssonia, kas vain – ja tämä voi hyvin olla ihan oikea sattumanvarainen otanta. Kermana kakun päällä oli sivunkokoinen grafiikka, jossa oli sijoitettu Tukholman kartalle kaikki kirjojen tapahtumapaikat.

Kesän aikana DN julkaisi jatkokertomuksena Larssonin dekkarin numero kolme. Enempää kirjoja ei ole luvassa; Tämänpäiväisessä juttukokonaisuudessa kerrottiin, ettei leski aio antaa kenenkään lukea keskenjäänyttä neljännen romaanin käsikirjoitusta.

Tässä voisi ehkä puhua hitistä, ilmiöstä tai maniasta. Joka tapauksessa suosittelen, erinomaisia kirjoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s