Me ollaan hyviä, kovia ja kauniita

Tänään: ei koulua, ei töitä, ei käsipalloa. Aah. Harvinaista, harvinaista ja ihanaa.

Sunnuntaina alkaa Elitserien. Eli se mitä on odotettu ja valmisteltu, no, enpä osaa sanoa kuinka kauan. Kuvittelin, että se ei jännittäisi minua – been there, done that – mutta kun kaikki muut ovat niin jännittyneitä, se tarttuu. Ja sitä paitsi minua jännittää itse tapahtuma. Rakas Eriksdalshallen, yleisöä, musiikkia, taputuksia, tunnelmaa..? Tavoitteemme on saada kotiottelujen katsojakeskiarvoksi yli 550. Ja se on siis helkkarin paljon. Kotona Pirkkolassa oli usein viisi.

Viime perjantaina julkaistiin kirja joukkueemme matkasta Elitserieniin, Vägen till eliten. Aluksi jupisin mielessäni, että hei kamoon, ei tässä nyt mitään maailmanmestareita olla, jotain rajaa. Sitten tajusin sortuvani taas suomalaiseen vähättelyyn ja negatiivisuuteen. Nämä ovat tehneet omassa mittakaavassaan hitosti töitä ja saavuttaneet tavoitteensa, kyllä sitä pitää juhlistaa! Siitä tulee monelle hyvä mieli eikä se vahingoita ketään.

Kirjaa juhlistettiin peräti julkkarijuhlilla Eriksdalshallenin tilausravintolassa. Mielenkiintoiset bileet. Paljon tuntemattomia ukkoja, joilla oli päällään meidän t-paitamme Vi är här för att stanna! Hammarby damhandboll. En ole varmaan koskaan ennen nähnyt miehen päällä naisurheilujoukkueen fanipaitaa.

Pysyttelin melkein koko illan kaljanmyyntipöydän takana, siinä tutustui kivasti. Yksi mies tuli juttelemaan ja kertoi kuulleensa, että olen Suomesta kuten hänkin. Yritin kysyä, kenen porukoihin hän kuului, mutta ei ilmeisesti ollut kenenkään pelaajan tuttuja. Oli vain ”seurannut” joukkuettamme jo kolme vuotta. Oli tuonut tyttärensäkin bileisiin ja esitteli tämän minulle. Toivotti paljon onnea kaudelle ja lupasi tulla katsomaan pelejä. Oliko tämä fanitapaaminen?

Toinen tuntematon mies kävi sanomassa, että ”du har kvällens vackraste klänning, välkommen till Hammarby!” Ja yksi tuntematon nainen kutsui minut nimeltä luokseen ja esittelemättä itseään onnitteli all stars -valinnasta Lundin turnauksessa pari viikkoa sitten. Minä kiitin.

Olen muuttanut täysin mieltäni ruotsalaisesta positiivisuudesta. Ei se ole tyhmää eikä tyhjää. Se tekee elämästä paljon, paljon mukavampaa, eikä se maksa mitään.

Jos joku on Tukholmassa sunnuntaina, tervetuloa katsomaan käsipallojuhlaa! Hammarby–Skånela Eriksdalshallenissa (Skanstull) klo 17.30. Hehee, siellä soi sitten myös joukkueemme juuri julkaistu sinkku…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s