Dopingtestit kansainvälisessä vertailussa

Testaajat

Suomi: Ystävällinen vanhempi mies ja hermostunut nuori nainen, joka ei puhunut mitään.

Ruotsi: Kaksi ystävällistä vanhempaa naista ja yksi ystävällinen nuori mies. Puheliaita.

Ohjeistus

Suomi: Suorastaan piinallisen tarkka. Oli miljoona mukia joista valita, jokaisen koodit ja koskemattomuudet piti tarkastaa kolmeen kertaan.

Ruotsi: Ei niin väliksi. Oli siinä pikkuisen valinnanvaraa, mutta esimerkiksi pissamukipakkauksen eheyttä ei edes neuvottu tarkastamaan. Ensin valitsemani muki oli rikki.

Tarjoilu

Suomi: Limsaa ja mehua ja vaikka mitä, ADT tarjoaa. Testaaja myös antoi ohjeita, mitä kannattaa juoda, miten paljon ja millä tahdilla.

Ruotsi: Ei mitään. Vettä pukuhuoneen kraanasta. Jos yhtään muistan, vesi oli juuri se, joka ei suomalaistestaajan mukaan toimi kovin hyvin pissattajana urheilun jälkeen.

Small talk

Suomi: Vastustajajoukkueesta testattavaksi päätynyt pelaaja oli kaverini, juoruttiin. Testaajasetä kertoili testaamisesta.

Ruotsi: Kolme pelaajaa kummastakin joukkueesta, heti ottelun jälkeen samaan pukuhuoneeseen. Virnuilin voittajan itsevarmuudella. Eipä ollut paljon jutunaiheita puhkiväsyneiden ja vihaisten häviäjien kanssa, mutta onneksi testaajat olivat mukavia. Puhuttiin urheilusta.

Testi

Suomi: Suoritettiin Samppalinnan palloiluhallin käytävän minivessassa. Valvoja ei mahtunut sisään vessaan vaan joutui seisomaan ovensuussa, ovi siis auki. Hallissa pelattiin miesten ottelua, jossa oli puoliaika juuri sopivasti kun olin pissalla. Käytävä oli siis täynnä mieskäsipalloilijoita, jotka kurkkivat kiinnostuneina, mikähän toimitus vessassa mahtoi olla menossa. Intimiteettisuoja nolla. Valvoja ei valvonut mitään vaan sähläsi oven kanssa. Olisin voinut valuttaa purkkiin ihan mitä tahansa säiliöpissaa. Sen jälkeen se mäntti laittoi minut vielä kävelemään läpinäkyvä pissapurkki kädessä ympäri hallia.

Ruotsi: Ihanan iso vessa, jonka oven sai kiinni. Ei fuskuvaraa. Valvoja valutti hanasta vettä, minä keskityin täysillä suoritukseen. Tällä kertaa oli erittäin vaikeaa. Käytin kaksi yritystä, ja rimaa hipoen sain kokoon tarvittavat millit.

Välineet

Suomi: Superkliinistä. Testaajat olivat tuoneet mukanaan erilaisia steriilejä alustoja, joilla purnukoita käsiteltiin. Very high-tech.

Ruotsi: Pukuhuoneen epätasaiselle lautapenkille oli levitetty jotakin talouspaperia. Purkit asetettiin testipöytäkirjojen päälle, ja pöytäkirjoihin jäi märät rinkulat. Testaaja naureskeli, että pöytäkirja oli ”patinoitu”. Yäk.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s