Presidentti ja laulava malli

Olen aivan riemuissani tästä Sarkon ja Carla Brunin salamarakkaudesta. Mahtava pari!

Ranskalaiset ystäväni ovat kauhistelleet uuden presidenttinsä yliaktiivisuutta. Tuntuu ettei se nuku koskaan, sanovat. Joka päivä ja joka hetki se tarttuu johonkin uuteen kysymykseen jonka se haluaa perin pohjin uudistaa, tapaa uusia johtajia (joita ei kaikkien mielestä pitäisi edes tavata), solmii uusia suhteita ja antaa lausuntoja joista aina irtoaa uusia lentäviä lauseita.

Joten miksipä Sarko ei olisi tehokas myös yksityiselämässään. Nyt ne ovat jo menossa naimisiin! Jotenkin hämmentävää tämä kuitenkin on. Minä en ole tottunut – ranskalaisista puhumattakaan – katselemaan paparazzikuvia presidentistä kaulailemassa tyttöystävänsä kanssa. Varsinkaan, kun pariskunta ei selvästi edes yritä piiloutua kuvaajilta, päinvastoin. Jostakin luin, että jopa suhteen ”julkistaminen”, eli yhteiskuvat Euro Disneyssä, tapahtui parin omasta aloitteesta. Ja katsokaapa tätä Egyptin-lomaa (muuten melkoisen epätavallinen kuvasarja L’Expressissä). Edes Matti ja Susan eivät yltäneet moiseen julkiseen kuherteluun! Ja täytyy pitää mielessä, että Suomessa poliitikkojen yksityisyydensuoja on pitkään ollut huomattavasti vähäisempi kuin Ranskassa. Nyt taitavat uudet tuulet puhaltaa.

Asiapuolella Sarkolla ei mene hyvin. Kaikki mittarit miinuksella. Talouden kasvu on edelleen alle eurooppalaisen keskiarvon, ostovoima ei parane, työttömyys ei laske, ulkomaankaupan alijäämä ei pienene. Sen sijaan ranskalaisten luottamus Sarkozyyn on mielipidemittauksissa pudonnut kuukaudessa peräti seitsemän prosenttiyksikköä (48 prosenttiin). Le Monde haukkui presidentin tänään pääkirjoituksessa, jonka otsikko oli ”Keisarilla ei ole vaatteita”.

Mutta Sarko reagoi tässäkin asiassa nopeasti. Huomenna on luvassa ”kahden tunnin lehdistötilaisuus, jossa hän vastaa kaikkiin esitettyihin kysymyksiin” – toisin sanoen myös Carla Brunia koskeviin. En malta odottaa.

Paljon puhetta Sarkosta, mutta minusta vieläkin mielenkiintoisempi on itse Carla Bruni. Ex-supermalli joka ryhtyi laulajaksi ja rakastui presidenttiin. Hassuintahan tässä on se, että Bruni on ihan oikeasti hyvä laulaja! Minulla on sen ensimmäinen levy (vuodelta 2002), jota kuuntelen yhä monia vuosia hankinnan jälkeen. Se on myynyt kaksi miljoonaa kappaletta, eikä toinenkaan mikään floppi ollut. (Ja ajatelkaa mitä tämä rakkaussuhde onkaan tehnyt levymyynnille!) Bruni soittaa kitaraa ihan itse ja kirjoittaa laulunsa ihan itse. Suomessa tuttu on ainakin Le plus beau du quartier, joka soi taannoin H&M:n mainoksissa. Sekin vielä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s