Sanakirja osa 5: Fyrapoängare

Tästä uhkaa tulla pelkkä urheilusanakirja, mutta mitäs siitä. Meillä on lauantaina edessä fyrapoängare eli erittäin tärkeä ottelu. Palloilusarjalogiikan mukaan se on neljän pisteen peli, vaikka voitosta saakin vain kaksi pistettä. Nimittäin samalla kuin voittaja saa kaksi pistettä, häviäjä ikään kuin menettää kaksi mahdollisiksi laskettua pistettä. Voittaja kuroo sarjataulukossa neljän pisteen etumatkan häviäjään. Loogista, eikö vain?

Neljän pisteen otteluita käydään usein karsintaviivan tienoilla majailevien joukkueiden kesken. Ja siellähän me ollaan. Syksyn saldo oli huikeat kaksi (2) voittoa ja yhdeksän tappiota. Ei mennyt ihan niin kuin olin kuvitellut. Kaiken kokemukseni perusteella olin laskenut, ettei meillä olisi mitään vaikeuksia kivuta kahdeksan parhaan joukkoon.

Laskinpa pieleen. No, tappioista neljä on tullut yhdellä tai kahdella maalilla. Mutta sepä se vasta kaiveleekin. Olemme olleet ihan totaaliluusereita, jotka jäätyvät häviämisen pelosta vikalla minuutilla, tärkeimmällä hetkellä.

Olenko pettynyt? No joo. Erityisen raskasta, että nuo neljä tiukkaa tappiota on täytynyt käydä hakemassa Lundista ja Göteborgista joka ikinen. Ja sitten viiden tunnin hilpeä junamatka kotiin.

Mutta olen käsitellyt pettymystä vetäytymällä vähän ulkopuolelle, eri mittakaavaan. Yritän keskittyä siihen, että mahtavaa kun saan pelata täällä, ihanaa treenata kunnolla ja täysillä, vihdoinkin hyvä valmentaja, jne. Ja ovat ne pelitkin olleet hyviä, tiukkoja ainakin.

Tämäkin on tietysti luuseripuhetta. Jos ei voittaminen kiinnosta, niin ei tule voittoja.

Sarja on puolivälissä, vielä on mahdollista nousta. Mutta lauantain ottelu olisi kyllä ihan pakko voittaa. Tarvitsemme ne neljä pistettä. Nu jävlar!

2 kommenttia artikkeliin ”Sanakirja osa 5: Fyrapoängare

  1. Tsemppiä fyrapåengiin! Miten leuka voi, et kai saanut sitä pahasti hajalle? Åbokin on vähän luuserikierteessä, ei sillä kai oo mun comebackin kanssa mitään tekemistä….;) Meen viikonlopuksi Bemböleen töihin,vad nostalgiskt. Näyttäkee niille, ketä ovatkin!!!!

    Tykkää

  2. Tack tack. Leuka voi ihan hyvin, siinä on vain semmoinen musta patti. Persoonallista. Enemmänkin ärsytti se tilanne, ihan törkeillä painiotteilla lensin. Kiva että treeneissä otetaan kunnolla, mut joku raja pliis.

    Hauskaa Bemböleä sulle, toivottavasti ei tuu paha lounasruuhka ;)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s