Snälla, snälla, vastatkaa

Jospa nyt blogistani olisi ensimmäistä kertaa minulle konkreettista hyötyä. Tarvitsen kipeästi (ja aivan helvatan nopeasti) ruotsinsuomalaisia vastaajia niin sanotun graduni pilottitutkimukseen. Häiriköin jo kaikilla keksimilläni meililistoilla ja facebook-ryhmissä, joten miksipä en laittaisi tännekin linkkiä tuohon vaivalla, vaivalla vääntämääni kyselylomakkeeseen.

Pliis täyttäkää se kaikki te tuhannet lukijat, jotka a) asutte Ruotsissa b) olette alle 35-vuotiaita c) osaatte edes jonkun verran suomea (tämän viimeisen ehdon tietysti voi olettaa täyttyvän tässä kontekstissa…). Aihe on ruotsinsuomalaisten nuorten mediakäyttö ja -tarpeet. Aikaa menee pari hassua minuuttia.

Täällä se on.

7 kommenttia artikkeliin ”Snälla, snälla, vastatkaa

 1. Sorry en sovi kategoriaan, muuten vastaisin ilolla. Yksi pieni ajatusvirhe lomakkeessa on: ”Jos vastasit seuraavasi suomenruotsalaista mediaa, mitä seuraavista seuraat?”, vaikka varmaan tuossa tarkoitat ”Jos vastasit seuraavasi ruotsinsuomalaista mediaa, mitä seuraavista seuraat?”

  Tykkää

 2. Heh, tuijotin kommenttiasi varmaan minuutin ennen kuin tajusin virheen. Hyvin olen sokeutunut. Mutta kiitos, tuon sain jopa korjattua. Sen sijaan keskellä yötä heräsin ja tajusin, että en kysy vastaajan sukupuolta ollenkaan. Ja se on myöhäistä nyt. Eipä se mua niin kiinnostaisikaan, mutta tapana on kai ollut.

  Tykkää

 3. Ehkä olet jo lukenut Emma Eirton kandidaatintyön Viikkoviestin ja Ruotsin Suomalaisen lukijoista, mutta varmuuden vuoksi linkkaan sen sulle… voisi olla avuksi ja ainakin todisteeksi, että on ruosumediaa tutkittu. :)

  Två sverigefinska tidningar Läsarnas synpunkter på tidningarnas funktion och framtid

  Click to access up2001_21.pdf

  Styrelsen för psykologiskt försvar teki muutama vuosi sitten ison kartoituksen Ruotsin vähemmistömedioista ja Ruotsin vähemmistöpolitiikasta. Raportti on luettavissa täällä:

  Click to access minoritetsmedier.pdf

  Itse olen kirjoittanut suomen kielen maisterintyön kaunoproosasta Liekissä vähemmistöaseman jälkeen, mutta se taitaa mennä vähän aiheen ohitse. Hyvä Satu Gröndahlin tiivistelmä tutkielmasta on luettavissa esimerkiksi Liekissä 03/2007.

  Tykkää

 4. Kiitos Joonas! Joo, kyseinen kandintyö on ollut jo iloksi, ja käytin sitä nimenomaan todisteena tyhmille proffilleni, että näin VOI tehdä, ja ruosumediaa VOI ja pitää tutkia. Alkuperäinen ideani oli melkein täsmälleen sama kuin Emmalla, mutta työn löydettyäni muokkasin sitä vähän eteenpäin.

  Tykkää

 5. Yritin käydä katsomassa kysymyksiä mutta en päässyt, tulee vaan teksti: there is a problem with this website’s security certificate. Enkä ihan mennyt iän puolesta kategoriaan (olen 35), joten enpä kai olisi saanut vastata muutenkaan :(

  Tykkää

 6. Outoa?!? Toivottavasti en ihan hirveästi ole menettänyt vastaajia securitysertifikaatin takia. Oiskohan sulla jotkut superturva-asetukset selaimessa?
  Revin tuon alle 35 v. ihan päästäni, vois yhtä hyvin olla vaikka korkeintaan 35 v. Vastaa vaan, jos joskus sinne pääset. Näemmä myös joku 59-vuotias oli ihan pokkana vastannu..

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s