Näköalabaari

Tykkään näköalabaareista. Vaikka ne yleensä ovat kantapaikoiksi liian persoonattomia, silloin tällöin on ihanaa käydä fiilistelemässä korkeuksissa. Kovin usein ei viitsi käydä senkään takia, että niiden hinnat ovat yleensä myös korkeuksissa.

Eilen kokeiltiin Skrapanin uutta näköalabaaria Och Himlen Därtill. Skrapan oli ennen Skatteskrapan, veroviraston tornitalo Södermalmilla. Viime syksystä alkaen se on – ylläri ylläri – Galleria Skrapan, ostoskeskus, sekä Studentskrapan, vuokra-asuntotalo opiskelijoille. Siinä on luultavasti maailman tämän hetken hienoimmat opiskelija-asunnot: ihan keskellä Söderiä, täysin uudelleen rakennettuja vanhoista virastotiloista, mielettömät näköalat. Pääsin sattumalta käymään yhdessä sellaisessa syksyllä ja olin ihan myyty. Yksiön yksi seinä oli pelkkää ikkunaa, josta näki yli koko Tukholman.

Se baari taas. Kuten monen muunkin näköalabaarin, sen viehätys perustui ihan pelkästään näkymiin. Siksi siellä kannattaa käydä ennen kuin aurinko laskee (enkä ihan ymmärrä, miksi ne talvellakin avaavat vasta viideltä tai kuudelta).

Keskellä baaria oli tiski. Muuten tila oli melkein tyhjä, lukuunottamatta naruaidattua vip-karsinaa, johon oli ahdettu pöytiä ja tuoleja ja samppanja-coolereita. Koko kerros oli yhtä lasiseinää, ja porukka ymmärrettävästi pyrki pakkautumaan seinille. Mahdollisimman steriiliä 80- ja 90-luvun musiikkia ja asiaan kuuluva, hienosteleva drinkkilista. Ostin kaikkien aikojen kalleimman drinkkini, 138 kruunun mojiton. Se oli myös kaikkien aikojen huonoin mojitoni.

Tuli vähän ikävä Tornia. Tornista ei tietenkään näe yhtä pitkälle kuin Skrapanista, mutta ei Helsingissä tarvitsekaan nähdä yhtä pitkälle kuin Tukholmassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s