L’Efficacité

Terveisiä menneisyydestä, eli ruraali-Ranskasta. Täällä on viime päivinä päivitelty esimerkiksi sitä, kuinka raha on vallannut rugbyn ja katsomoissa istuu nykyisin yritysvieraita eikä tosifaneja. Ja sitä, kuinka pankinjohtajalla ei ole aikaa käydä asiakastapaamisen yhteydessä lasillisella kun pitää koko ajan räplätä tietokonetta. Täällä syödään edelleen kahden tunnin lounaita kesken työpäivän kotona.

Asioiden hoitamiseen menee muutenkin aikaa, koska mitään, ei niin mitään voi hoitaa netissä. Kävin eilen isäntieni asioilla viemässä pankkiin kirjeen, siis todella ojentamassa sen omalla vuorollani pankki-madamelle. Ja sitten suunnistin käytetyn kirjekuoren taakse piirretyn kartan avulla paikkaan nimeltä tribunal de commerce, siellä ovelle nimeltä greffe du tribunal de commerce, ja pyysin lomaketta, jonka nimen tavasin käytetystä kirjekuoresta: imprimé pour demande d’injonction de payer. Se oli yksi A4 ilman mitään leimoja tai allekirjoituksia, mutta sähköisesti sitä ei saanut. Sen sijaan siitä paperista pitää täyttäjän kuulemma ottaa kolme kopiota.

Tuossa viereisessä huoneessa asuva nuori neiti suorittaa parhaillaan ylioppilaskirjoituksia. Eilen hän suoritti aineen nimeltä théâtre. Siinä analysoidaan 1700- ja 1800-luvuilla kirjoitettuja näytelmiä – tai no, analysointi on väärä sana. Näytelmiä on analysoitu koko vuosi tunneilla, ja nyt oppilaiden on kirjoitettava paperille se, mitä niistä analyyseista muistavat. Ihan jees, jos aikoo ryhtyä kirjallisuustieteilijäksi, mutta kenenkään muun tulevaisuutta saati kansantaloudellista tuottavuutta se ei kyllä paranna.

Mutta jätteidenkierrätys on sentään saapunut tännekin! Isäntieni pihalle on ilmestynyt toinen jätesäiliö. Siihen kuuluu laittaa kaikki kierrätettävä – siis paperi, maitotölkit, lasi, säilyketölkit, kaikki samaan. Don’t ask, en halua edes ajatella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s