Eläköön Espoo

Kaveri Espoosta soitti eilen aamulla ja ehdotti tapaamista illaksi. Minulla oli vapaa ilta, paitsi että piti palauttaa äitini auto Lauttasaaresta Kauniaisiin. Niinpä ehdotin, että tehdään jotain Espoossa. En ikinä lähtisi Helsingin keskustaan autolla ja Espoossa taas… no, auton saa parkkiin. Sitä paitsi Espoolla on 550-vuotisjuhlavuosi ja se on muutenkin ollut vähän huulilla viime aikoina. Päätimme miettiä kumpikin tahoillamme, mitä voisimme Espoossa tehdä, ja soitella uudelleen iltapäivällä.

Iltapäivällä kummallakaan ei ollut ideoita. Tai no, kaverini ehdotti, että menisimme Bembölen Kahvitupaan, joka onkin hieno paikka. Kahvituvan nettisivuilla kuitenkin luki, että se on kesäisin auki kahdeksaan ja talvisin vain kuuteen, emmekä uskaltaneet ottaa riskiä, että nyt on talvi.

Surffasin Espoon kaupungin nettisivuille ja klikkasin tapahtumakalenteria. Joko kalenterin käyttöliittymässä oli jotain vikaa tai sitten Espoossa ei tapahdu mitään elokuun lopun ja marraskuun lopun välillä. Epäonneksemme oli maanantai, joten kivat museot kuten Emma ja Weegee olivat kiinni. Villa Elfvik on maanantaisin auki ja siellä on perusnäyttely nimeltä ”Eläköön Espoo”, mutta sen aukioloaika on arkisin klo 9-16.

Kokeilin Nytin menokonetta. Se antoi pari leffaa Kino Omenassa, vesijumppaa ja muutamia näyttelyitä. Näyttelyt menivät kiinni viimeistään kuudelta paitsi jokin, jonka nimi oli ArtEspoo ja jonka nettisivut eivät toimineet.

Seuraavaksi hain ravintolahaulla espoolaisia ravintoloita. Muutama tilausravintola jossakin merellisessä villassa, Chicos Lippulaiva, Teboil Kivenlahti ja sitten siinä Turun motarin poskessa ABC ja Scandicin hotelliravintola. Niin. Voisiko joku selittää, miksi esimerkiksi Tapiolassa ei ole yhtäkään trendikästä lattekahvilaa? Sovin kaverini kanssa, että tavataan Kampissa, mennään hakemaan se auto ja mietitään matkalla.

Matkalla yritin kysellä, tietäisikö hän vanhana tapiolalaisena jotakin kaunista rantatietä, jonne voisimme mennä kävelemään. Kun oli kaunis syysilta ja eikös se ole se luonto se Espoon juttu, autojen lisäksi?

Juu, onhan siellä Westend. Mutta ei, mä en halua nähdä Al-Fayedin ja kumppanien taloja, eivät ne ole mitään luontoa. Ja Nuuksioon oli vähän turha lähteä, kun aurinko oli jo kovaa vauhtia laskemassa.

Oli pakko antaa periksi. Mentiin Kauniaisiin vanhempieni taloon paistamaan lohta ja juomaan rosé-viiniä. Se oli hyvää.

4 kommenttia artikkeliin ”Eläköön Espoo

 1. En tiedä, mikä on ”trendikkään lattekahvilan” määritelmä, mutta onhan Tapiolassa Wayne’s Coffee.

  Ja vissiin kahviloita löytyy myös Espoon rantareitiltä, kun kesällä oli joku leimankeräysjuttu, jossa olisi voinut kerätä kaikista raitin varrella olevista kahviloista leiman ja saada jotain… Mutta ehkä nyt on jo liian syksy.

  Tykkää

 2. Ihan hyvä ettette riskeeranneet kaffestugan kanssa, epäilisin että heillä on jo talvi. Joskus olen näet itsekin kyseisessä ravintelissa piipahtanut. Onhan Tapiolassa myös Stockan yläkerran näköalakahvila Tempo, joka on ihan stylish. Saanee lattea, luulisin.
  Ensi kerralla suosittelen kumminkin suunnaksi Oittaata, mukaan lenkkikamppeet ja saunavarusteet. Sitten ensin vaan mukavalle pururadalle Bodomjärven maisemiin, seuraavaksi ulkoilumajan saunaan ja uimaan (järvi auki ympäri vuoden:) ja kahvilasta kaakaot päälle. Siinä yksi omista suosikkiseteistäni Espoossa! Vaikka toki koti-illat Kauniaisissakin on ihan mukavia, varsinkin jos äiti tekee pizzaa!

  Tykkää

 3. No mä mietin kyllä Bodomia, mutta sekin tuntu olevan vähän kaukana siihen kellonaikaan. Mut se täytyy ottaa listoille, kyllä. Mennään vaikka me joskus.

  Stockan kahvilaa ei lasketa, koska se on Stockalla. Btw onko se näköalakahvila? Mihin sieltä näkee?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s