Polvimerkintä

Tästä aiheesta en olekaan kirjoittanut aikoihin. Eikä ole ollut ikävä.

Polveni, se kahteen kertaan leikattu retale, ei ole enää yhtään, ollenkaan, kunnossa. Se kesti täysin nurisematta siihen päivään asti, jolloin pelasin viimeisen otteluni. Sen jälkeen pidin viikon tauon kaikesta liikunnasta, ja polvi ehti tajuta, että sen tilaisuus on koittanut.

Polven sanelemat ehdot ovat nämä: Joko juostaan koko ajan tai sitten ei juosta ollenkaan. Voin pitää korkeintaan neljän päivän tauon lenkkeilystä. Jos menee yksikin päivä enemmän, juoksusta tulee suunnattoman tuskaista, samoin kuin parista seuraavasta päivästä.

Ja kun sitten on päässyt menemään yli neljää päivää – nykyään ”pääsee” koko ajan – sitä tuskalenkkiä ei kuitenkaan voi lopettaa kesken. Muuten seuraavalla kerralla sattuu taas. Eli vaikka naama vääntyy kivusta, niin ei kun eteenpäin. Se nilkuttava, irvistelevä lenkkeilijä Lauttasaaressa olen minä.

On siellä polvessa jotakin kummallista ylimääräistä tavaraakin, sen tunnen kyllä. Ai lääkäriin? No joo, mutta kun en haluaisi. Hoitovaihtoehdot polviongelmissa: 1) ei tehdä mitään. 2) leikataan. Vaihtoehdon 1 kuulemisesta en haluaisi maksaa ja vaihtoehtoa 2 en vaan kestäisi. Sitä paitsi, luottopolvilääkärini ei enää ota vastaan.

Tässä ihan hiljan kuulin kaksi eturistisideuutista. Toinen on yksi viime vuoden pelikaverini, toinen tuo bloggaava olympiakäsipalloilija Tanskassa. Hämmentävää, miten samoja asioita siinä aina joutuu käymään läpi. Oli sitten miten ammattilainen tahansa. Ja voi että se olikin kamalaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Polvimerkintä

  1. Vähän sama täällä :( Kierukkaleikkauksen jälkeen ei voi juosta ollenkaan ilman että turpoaa palloksi. Ei jaksa, oli pakko varata aika lekurille…

    Tykkää

  2. hei, i’m back! ja voi prkle että sun polvi on tohon malliin back. pirullista kerrassaan, toivottavasti nyt uskallat kumminkin mennä sen kanssa johonkin kun eipä noinkaan oo kovin kiva mennä. vaikka toki ymmärrän täysin leikkauskammon. joskus se on voitettava,,,,,nimimerkillä innostus 100 omaa odotellessa. MUTTA. Kuulin järkyttävää infoa koskien ristidsideleikkauksia. Joku isäi tuttu polviexpertti oli sanonut, että ne korjatut ristisiteet ei kestä kun n 10 vuotta ja tarvii sitten uusia. QUE?????EIIIII. miksen oo kuullu tästä, onhan se väärää tietoa onhan se???? kuulemisiin!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s