Bellas Artes, Buenos Aires

Yksi hieno juttu Buenos Airesissa ovat ilmaiset museot. Ihan kuin olisi Tukholmassa ollut, ennen porvarihallitusta siis.

Näissä ilmaisissa museoissa ja näyttelyissä tuntui vielä olevan suunnilleen yksi työntekijä yhtä vierasta kohden. Juomapullot ja isommat laukut säilytykseen, por favor, mutta tuon pienen laukun saa usted kyllä ottaa mukaan. Jos on jotain kysyttävää, usted on hyvä ja kysyy.

Vaeltelin yhden kuuman iltapäivän ilmaiseksi Museo Nacional de Bellas Artes -nimisen huippumestan viileissä saleissa ja ihailin Picassoja, Rembrandteja, Rubenseja, Kahloja ja vaikka mitä.

Alakerta oli eurooppalaista taidetta, yläkerta lattareita. Valitettavasti pelkkään alakertaan kului jo niin paljon aikaa ja voimia, että lattaritaiteilijoiden kohdalla vähän kiihdytin jo tahtia. Mutta mieleeni jäivät lukuisat pitkulaiset maisemataulut, joiden keskellä kulki suora horisonttiviiva. Muuten niissä oli peltoa ja pieniä ukkeleita esimerkiksi sotimassa tai korjaamassa viljaa.

Eilen, kun lähdimme bussilla Buenos Airesista kohti Iguaçun vesiputouksia, pitkulataulut palasivat mieleeni. Bussin ikkunasta näkyi tuntitolkulla pelkkää pitkää, suoraa horisonttia vailla pienintäkään  mäennyppylää.

Tänään ollaan perillä. Horisonttia jatkui 20 tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s