Lumi

Helsinkiläiset! Ja muutkin eteläsuomalaiset niin sanotut kaupunkilaiset. Lakatkaa toivomasta lunta tänne, ”että tulis vähän valoa”. Lakatkaa itkemästä mustia talvia ja kiljumasta riemusta, kun yhtenä tammikuun iltana taivaalta putoilee hiljalleen kauniita suuria hiutaleita ja on ah niin romanttista ja pittoreskia, ihan kuin lapsuudessa. Se EI ole hyvä asia, se EI tuo valoa eikä kauneutta eikä piristystä. Eikä pääse hiihtämään.

Uskokaa nyt, ei mene vuorokauttakaan siitä kauniista lumisateesta ennen kuin maa on harmaa tai musta, lumi on likaista ja kadut ovat aivan järkyttävän liukkaita, minkä vuoksi vaippahousukävely on ainoa mahdollinen liikkumismuoto. Pahimmassa tapauksessa bonuksena vielä vesisade. Ja valoa – missä muka? Paljon enemmän sitä oli silloin, kun oli korkeapaine, pakkasta ja kuivaa ja pilvetöntä.

Ei se lumi pysy! Ei siitä seuraa kuin yhden illan ilo ja sen jälkeen pelkkää harmia pitkäksi aikaa. Tämä on kaupunki (tai ainakin on olevinaan). Muuttakaa maalle, jos haluatte lumisia postikorttimaisemia. Ja Lapissa voi toistaiseksi hiihtää. Kaikkea ei voi saada, kuten äitini sanoisi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lumi

  1. Ooooo……nyt tulee eriäviä mielipiteitä talven suhteen (lienee suuri yllätys, että mulla on niitä:)
    Tottahan toki, lyhyenlaisia nämä etelän talvijaksot nykyään ovat, eikä loskasta voi tykätä. Mutta kyllä vaan Turussakin nyt saatiin elää reilun viikon verran talvea ja sillon ainakin on jo mulle ihan totally worth it! Ensimmäisenä iltana kun niitä isoja hiutaleita putoili rauhaisasti ja nätisti kävellessäni satamaan, olin vaan siitä ja vain siitä niin onnellinen. Ja huomattavan määrän valoisuutta se valkoinen maisema tuo, come on!!!!! Kuuden kuukauden musta marraskuu on pahinta mitä olla voi. Ja hiihtämäänkin olen päässyt ihan luonnonlumille. Että täältä haiseva vastalause:)
    Mutta toki, Lappiinhan sitä on mentävä jos näitä tiloja haluaisi pidemmiksi aikaa. Turku on palautunut tuttuun harmaaseen talvimalliinsa viimeistään tänä aamuna. pöh.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s