Ruotsalainen urheilija

Olen ihan käsipallokoukussa vaihteeksi. Ruotsin telkkari näyttää miesten MM-kisoja. Nautin, eläydyn, kaipaan, kärsin.

Ruotsilla on mennyt kisoissa hyvin. Niillä on sukupolvenvaihdos takana, nuori ja kokematon joukkue, mutta nepäs pärjäävätkin mainiosti. Eikä haittaa yhtään, että minä ikäänkuin melkein tunnen ne pelaajat. Tai ainakin minulla on heihin paljon henkilökohtaisempi suhde kuin vaikka johonkin tyhmiin leijoniin.

Sitten siellä on yksi pelaaja, jolle olen kuullut paljon naureskeltavan ruotsalaisissa käsipallopiireissä: Jonas Larholm. En oikein edes tiedä miksi. Se vain on aina ollut jotenkin vitsi, vaikka se pari vuotta sitten oli Elitserienin paras pelaaja ja siirtyi sitten ammattilaiseksi Barcelonaan, maailman kovimpaan miesten sarjaan. Mutta se ei pärjännyt siellä kovin hyvin ja maajoukkueessakin alkoi mennä huonosti. Sitten alettiin kysellä, mitä Larholm edes tekee maajoukkueessa. Se on taitava ja tekninen mutta vähän heikko ja sai siksi aina turpiinsa. Mun kävi sitä kovin sääliksi.

Kahden huonon vuoden jälkeen se muutti täksi kaudeksi Tanskaan ja on nyt taas ihan tulessa, han är stekhet. Se pelaa loistavaa turnausta ja on Ruotsin tärkein hyökkääjä. Hieno revanssi!

Mutta hauskaa tässä on se, että löysin juuri Larholmin blogin. Se on mahtava. Kun miesurheilija bloggaa palloilulajin MM-kisoista, bloggaajan on pakko olla ruotsalainen, jotta hän voi keskittyä kertomaan Dolce&Gabbana-shoppailuistaan, ottamaan kuvia itsestään ja uudesta laukustaan ja listaamaan kuvissa näkyvien vaatteiden ostopaikkoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s