Vakaumuksellisuus

Ote Heli Suomisen jutusta ”Vatikaanin kovuus herätti katolilaiset vastarintaan” lauantain Hesarista (maksullisesta arkistosta):

Edistyksellisten katolisten epätoivosta puuttui enää paavin viimeviikkoinen Afrikan-matka. Benedictus XVI laukoi jo menolennolla, että kondomin käyttö pahentaa aids-ongelmaa.
Se oli isku vasten kasvoja erityisesti katolisille järjestöille, jotka tekevät ruohonjuuritason seksivalistusta Afrikassa. Ne pohtivat, miksei paavi tyytynyt edellisen paavin puheisiin pidättyvyyden merkityksestä. Sitä moitittiin taantumukselliseksi, mutta kondomi-tölväisyyn verrattuna se kuulostaa kohtuun ja järjen ääneltä.
”Paavista alkaa tulla todellinen ongelma”, totesi esimerkiksi Ranskan entinen pääministeri Alain Juppé, vakaumuksellinen katolilainen, keskiviikkona radiohaastattelussa.

Pätkääkään puolustamatta paavin höpinöitä, miten voi olla vakaumuksellinen katolilainen ja arvostella näitä kondomipuheita? Eivätkös ne ole ihan sen opin mukaisia?

No juu, ehkäpä tuon päättömyyden voi erottaa vakaumuksellisesta ehkäisynvastustuksesta. Mutta miten voi vakaumuksellinen katolinen kutsua paavia, katolisen kirkon ylintä johtajaa, ”todelliseksi ongelmaksi”?

(Nyt rupesi itseäni hävettämään, että kuulun yhä luterilaiseen kirkkoon, vaikka vastustan niin monia sen opeista ja kannoista. Olen perustellut sitä itselleni ja muille sillä, että mielelläni tuen kirkon tekemää perhe- ja hyväntekeväisyystyötä. Vaikka voisin toki tukea hyväntekeväisyyttä muutenkin, jos viitsisin nähdä vähän vaivaa. Eli tässä pata kattilaa soimaa. Mutta ainakaan en väitä olevani vakaumuksellinen, maksan vain veroa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s