Brasilialaisia nuorukaisia

Vietettiin perinteinen international mökki -viikonloppu: kaksi suomalaista, kaksi brasilialaista, virolainen ja saksalainen. Hyvä kombo. Hauskaa oli. Tässä suomeksi toimitettuna antropologisesti mielenkiintoinen ote toisen brassin tarinoista:

”Brasiliassa on niin, että jos ei sinulla ole kotiapulaista, olet todennäköisesti itse kotiapulainen. Meillä oli aina kotiapulainen, kun olin pieni. Kun minä ja kaverini muutimme parikymppisinä kotoa, emme osanneet ollenkaan siivota tai tiskata. Emme kertakaikkiaan osanneet. Käytetyt astiat homehtuivat niin pahasti, että ne piti heittää pois, ei niitä saanut enää puhtaaksi. Rupesimme käyttämään kertakäyttöastioita. Kämppämme oli onneksi neljännessä kerroksessa, rotat eivät päässeet sinne. Torakoita kyllä oli. Bruno oli kaikista sottaisin. Muistan kun hänen kerran piti voidella leipä hillolla, ja oli vain yksi veitsi, jolla oli jo otettu majoneesia. Sen sijaan, että hän olisi pessyt tai edes pyyhkinyt veitsen, hän nosti sen ilmaan ja ravisti, niin että majoneesit lensivät seinille.”

Minulla on varmaan itsesuojeluvaistossa vikaa, sillä majoitin nämä kaksi siivoustaidotonta brassia (tosin tämä Bruno ei ollut mukana) yhdeksi yöksi kotiini ja jätin ne jopa keskenään sinne, kun lähdin eilen aamulla töihin. Vähän jännitti koko päivän.

Ne eivät onneksi olleet koskeneet keittiöön. Jääkaapin ovessa oli kiitoslappu, jonka tarkoitus oli kai luvata jotain vastalahjaksi. Lupasivat, että kun tulen seuraavan kerran Brasiliaan, he voivat toimia isäntinä. Muistuttivat maan ”parhaista” puolista, joita ovat muun muassa ”latin guys that like blond chicks”.

Ja nyt olen ihan että hei koska mä pääsen sinne.

2 kommenttia artikkeliin ”Brasilialaisia nuorukaisia

  1. ehhhehhhhee, tulee kyllä elävästi yksi tietty Espanjassa tutuksi tullut asunto mieleen….Pasi, luetko tätä blogia;) ? Ja ehkä sit suhteessa Raipen kämppä olikin siistimpi kun luulin.

    Tykkää

  2. Joo, mulle myös tuli paljon flashbackeja liittyen siihen yhteen asuntoon. Ja siinä asujiin. Elämänfilosofia täsmäsi monilta osin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s