Minulla on viikset

Lahjakortti kosmetologille oli menossa umpeen, joten rohkaistuin varaamaan ajan, vaikka edellinen käyntini noin kahdeksan vuotta sitten oli erittäin traumaattinen. Päätin mennä ihan avoimin mielin ja huumorilla.

Kasvohoito alkaa ”rentouttavalla selkähieronnalla”. Ihminen lienee kokonaisuus. Tosin ei se mitään hierontaa ole vaan tuoksuöljyn sivelyä selkään. Ei tunnu missään. Alan miettiä, mitä tarkoitetaan hemmotteluhoidoilla.

En tykkää vaateshoppailusta, se on minulle pikemminkin kidutusta kuin hemmottelua. Jos kuitenkin haluaisin ostaa itselleni mielihyvää, mitä ostaisin? Helppo vaihtoehto olisi kulttuuri; levyt, kirjat, lehdet, leffat, mutta ne eivät liity suoraan itseen kuten hoidot, meikit, vaatteet ja kengät. Miten sijoittaisin itseeni?

Hieronta ehkä, mutta sitten kunnon hieronta, sellainen joka tuntuu. Tosin se yleensä sattuu eikä siinä mielessä täytä hemmottelun kriteerejä. Kävin kerran lahjakortilla vyöhyketerapiassa, ja se oli hierontaa, jossa teki koko ajan mieli sanoa terapeutille, että ota nyt kovempaa. En havainnut, että energiaradat olisivat auenneet. Jalkahoito on myös nautinnollista ja siitä on ihan selkeästä hyötyä. Ja tietenkin kampaaja. Oma kampaajani osaa paitsi leikata hyvin myös hieroa päänahkaa ihanasti pesuvaiheessa. Tässäkin yhdistyvät siis huvi ja hyöty.

Kosmetologihemmottelusta ei ainakaan ole hyötyä. En pysty uskomaan, että naaman hautominen paksulla kerroksella vuorotellen Aqua Sensation Flashia, Aqua Sensation Fluidia ja Termasomi Geliä tekisi ihostani yhtään sen parempaa tai kauniimpaa tai kimmoisampaa. Tai että vesihöyryä naamalle suihkuttavasta laitteesta olisi enempää hyötyä kuin vaikka saunasta.

Toiseksi se on piinallisen noloa. ”Mitä tuotteita sä käytät?” kysyy kosmetologi minulta. Makaan pehmeän froteen alla hoitotuolissa yhdessä kaupungin hienoimmista taloista ja tiedän, että tämä hemmottelu maksaa helposti sata euroa tunti. Sano siinä nyt sitten, että ostan kasvorasvaa K-marketista. Kosmetologi ei edes tyydy tähän vastaukseen. ”Onks sulla joku tietty sarja?” No hitto Nivea!

Sen jälkeen hän kysyy, jos saisi nyppiä kulmakarvani ”hieman inhimillisemmän näköisiksi”. Kaikin mokomin, mielelläni näytän inhimilliseltä. ”Nypitäänkö nämäkin?” hän kysyy seuraavaksi ja koskettaa ylähuultani. Näin siis sijoittamalla itseeni ymmärrän vihdoin, että minulla on viikset ja että minun ilmeisesti pitäisi tehdä asialle jotain. En kuitenkaan anna hänen kajota niihin, koska kuulemma nyppiminen saattaa aiheuttaa näppylöitä ja turvotusta. Mieluummin viikset kiitos.

En tietenkään tykkää finneistä, enkä mitenkään väheksy vinkkejä, miten niitä voisi hoitaa. Kosmetologi kertoo, että sellaisia ihonalaisia, mustapäättömiä finnejä varten heillä on ”korkeataajuuslaite”, jolla ne saa kuivumaan ja katomaan noin päivässä. Eli jos minulla on jokin tärkeä meno ja tulee näppylä, niin kannattaa ehdottomasti tulla säteilyttämään se korkeataajuuksilla.

Tästä hoidosta on huvia, täytyy myöntää.

3 kommenttia artikkeliin ”Minulla on viikset

  1. No on se hyvä että lahja toimi alusta loppuun ihan yhtä hyvin;) Mulla on lahjakortti niihin varpaiden akryylikynsiin, ehkä pysyn sit siinä etten vaaranna itteäni viiksivyöhykkeelle!

    Tykkää

  2. Voin kuvitella, ettei kosmetologin hieronta täytä kaikkia mahdollisia hieronnan kriteereitä, mutta onhan se hyvä saada tietoa korkeataajuuksista :).

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s