Jokerikiekko taas

Jahas, Jokerit on keksinyt menestysreseptin ensi kaudeksi: täyssuomalainen joukkue!

Valmentaja Hannu Aravirta: ”Se on yksi iso lähtökohta, ettei meillä ole ulkomaalaisia. Helpottaa varmasti kaikenlaista kanssakäymistä, ja suomalaiset tietävät aina mitä suomalaisilta saa.” (Miten niin tietävät aina? Ovatko suomalaiset kaikki samanlaisia ja kaikki yhtä luotettavia?)

Urheilutoimenjohtaja Matti Virmanen: ”Sellaista tilannetta ei tule, että joutuisimme turvautumaan ulkomaalaisiin. Suomalaisia pelaajia on vapaana pilvin pimein tälläkin hetkellä. Välillä ulkomaalaisten kanssa on ollut ongelmia, kun peli ei ole kulkenut.” (Ai jaa? Eikö suomalaisten kanssa ole ollut ongelmia, kun peli ei ole kulkenut?)

Uusi vahvistus Jukka Hentunen: ”Suomalaisuus on ehdottomasti hyvä asia. Itse olen ollut monta vuotta joukkueissa ulkomaalaispelaaja, joten kiva, kun nyt saa puhua suomea.” (Kiva, että niissä Venäjän ja Sveitsin joukkueissasi ei ollut päätetty luottaa vain omanmaalaisiin pelaajiin, vai mitä?)

Minä jotenkin luulin, että suomalaisuus-brändi oli lätkässä varattu sille Leijoniksi kutsutulle joukkueelle ja että SM-liigajoukkueet ovat helsinkiläisiä tai tamperelaisia tai oululaisia tai jopa espoolaisia. Eikö Jokerit mahdu sille kartalle?

Sitä paitsi tällainen profilointi kuulostaa vuonna 2009 aivan järjettömän väsyneeltä, vanhanaikaiselta, juntilta ja suorastaan, miten se nyt menikään, maahanmuuttokriittiseltä. Mutta mitäpä minä sitä arvostelemaan, koska se varmaankin puree kohderyhmäänsä erinomaisesti. Huokaus.

Yksi kommentti artikkeliin ”Jokerikiekko taas

  1. Oliko niillä joku show Töölöntorilla tänään? Joku lava ja Jokeri-ilmapalloja näkyi ratikan ikkunasta.. mietin että eiks lätkäkausi just päättyny – ehkä uus alkoi sit samantien?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s