Trippejä

Erinomaisen monipuolinen viikko. Trippejä todellisuuteen. Minä etuoikeutettu. Minä lottovoittaja. Minä jonka isovanhemmat omistivat maata. Tänään voisin luvata taas, etten koskaan enää valita mistään.

Minulla on ystävä kolmannesta maailmasta, siis ihan aito vähäosainen, for real, kelatkaa. Se karkoitettiin maasta tällä viikolla, hyvästeltiin puhelimitse, kun olin bussissa matkalla yli Lauttasaaren sillan kohti merenrantakotiani etuoikeutetussa kaupunginosassa. Mutta se oli ihan iloinen puhelu, sillä karkoitus oli kaikkien osapuolten mielestä  toivottu. Seuraavana päivänä se jo soitti onnellisena, väsyneenä ja helpottuneena uudesta prepaid-numerosta. Katukaupustelijan elämä eräässä toisessa eurooppalaisessa kaupungissa voi jatkua. Ehkäpä me joskus tapaamme, kun minä olen kalpea turisti palkallisella lomallani ja se joku pain-in-the-ass tulee tyrkyttämään rantarolexeja.

Harjoittelin tällä viikolla kerjäämistä yritysten markkinointivastaavilta ja hämmästyin, kuinka helppoa se on. Melkein mitä vain saa ilmaiseksi, kun kehtaa pyytää. Ja kehtaaminenhan tunnetusti paranee harjoittelemalla. Voisinkohan antaa tämän neuvoksi ystävälleni kolmannesta maailmasta?

Eilisillan kilistelin samppanjalla eräässä helsinkiläisessä pukumiesyökerhossa. Pullot coolereissaan maksettiin jonkun lakifirman luottokortilla. Tapasin vanhan koulukaverin ja puhuttiin kännisyvällisiä siitä, miten helppoa on ryssiä elämänsä. Ai meidän vai? Hah.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s