Teresa

Koska olen joko hullu, sairaalloisen utelias, wannabe-sosiologi tai ihan vaan pervo, aion asua Barcelonassa niin sanotussa perhemajoituksessa. Ei, en saanut tarpeekseni vaihto-oppilasvuodesta enkä alivuokralaisuudesta. Mielelläni vietän jatkossakin aikaa toisten nurkissa, ja vähän hasardilla se nurkka, kiitos. Jos ei veikkaa ei voi voittaa.

Tällä kertaa hasardi ajaa tutustumaan jälleen yhteen vanhempaan yksinasujaleidiin. Teresa, 50+, tykkää koirista ja valokuvauksesta ja on näemmä latonut tuhansittain valokuvia nettiin. Se asuu erittäin hyvällä paikalla, ja meitä on sitten kaksi Teresaa siellä, hyvä hyvä.

Nyt pitäisi keksiä kaimalleni joku sopiva Suomi-lahja. Se ei ole Iittalaa, ei Marimekkoa, ei ruisleipää. Mitähän sitten?

2 kommenttia artikkeliin ”Teresa

 1. Samanlainen ongelma minullakin. Matkan kohde on Etelä-Ranska, ja kielikurssilla perhemajoitus. Emäntänä on 62-vuotias Christine, jolle pitäisi myös keksiä jokin tuliainen.

  Kielikurssilla minusta ainoa vaihtoehto on perhemajoitus. Mitä minä tekisin jossain hotellihuoneessa? On mahtavaa, että joku ylipäätään suostuu ottamaan surkeasti ranskaa ymmärtävän ja vielä huonommin puhuvan kotiinsa.

  Tykkää

 2. No niin, nyt voin kertoa oman ratkaisuni tuliaisongelmaan.

  Oli tasan kaksi lähtökohtaa, koirat ja valokuvaus, ja valitsin valokuvauksen. Ostin Kiasman kirjakaupasta valokuvaaja Kimmo Räisäsen kirjan Kansalaiset, jossa on kuvia Suomesta ja vähän naapurimaistakin vuosilta 1981-2006. Se ei kyllä tosiaan anna mitään matkaesitemielikuvaa tästä maasta, ja siinä on myös jonkun verran kulttuurintuntemusta vaativia kuva-aiheita. Mutta hienoja ovat kuvat! Ja vielä henk koht kytkös: Tunnen kuvaajan ja yksi kirjan kuvista on jopa otettu yhteisellä juttukeikalla. Tämän voin sitten sujuvalla espanjalla selittää..

  Onnea matkaan sulle myös!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s