Ukraina, USA

Hola chicos. Olen lempipuuhassani, tutustumassa vieraisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Antoisinta mitä voi ihminen tehdä. Parhaat tähän mennessä:

 • 15-vuotias lapsinero Ukrainasta. Asuu kanssani Teresan luona ja opiskelee espanjaa samassa koulussa. Näyttää kymmenvuotiaalta lippalakissaan mutta kuulostaa yli kolmekymppiseltä. Puhuu suunnilleen kaikkia maailman kieliä. Pelaa ”ammattimaisesti” pöytätennistä ja ui kilpaa. Soittaa xylofonia ja opiskelee musiikkia. Suunnittelee jo yliopisto-opintojaan, jotka alkavat vuoden kuluttua. Kertoo kaveristaan, joka on ”simple” ja siksi tietää jo menevänsä London School of Economicsiin lukemaan taloustieteitä. Itse hän haluaisi yhdistää taloustieteisiin it-hommat. Ja LSE olisi törkeän kallis, ”jopa meidän perheellemme”. No eikö olisi stipendejä noin etevälle pojalle? Ei, vain ETA-maiden asukkaille. Yritti hankkia Kanadan passin, mutta ei tärpännyt – ei, ei ole sukua Kanadassa, mutta puhuu hyvää englantia ja on kavereita lähetystössä. No, vuoden päästä hän saa kuitenkin diplomaattipassin. On Barcelonassa neljä viikkoa mutta käytti melkein kaikki rahansa jo ensimmäisellä, joten suunnittelee nyt ansaitsevansa hieman katusoittajana. On jo kiertänyt kaikki kaupungin musiikkiliikkeet kysellen vuokrattavia xylofoneja.   
 • Keski-ikäinen jenkkinainen, joka puhuu espanjaa suunnilleen yhtä hyvin (siis huonosti) kuin minä, ja arvatkaas mikä on ammatiltaan, back in Atlanta? Kyllä, espanjanopettaja. Kysyi eilen minulta, onko Sagrada Família museo vai mikä. Ei ollut ihan tarkkaa tietoa siitäkään, kuka oli Franco. No, onneksi sai apurahan, että pääsi tänne vähän tutustumaan aiheeseensa.

2 kommenttia artikkeliin ”Ukraina, USA

 1. Jenkkiläinen espanjanopettaja kuulostaa ihanalta.
  Sentään täti on avoimin mielin sillä hakemassa vähän tietoa.Kerran lentokoneessa sattui nimittäin viereen hikinen insinööri Suomesta, joka oli ison kotimaisen metsäyhtiön komennuksella Chilessa ja vieraili nähtävän usein Kuubassa työnsä puolesta. Matkan aikana kertoi opettavaiseen sävyyn, kuinka Kuubassa puhutaan sitä Kuuban kieltä. Chilessä häntä ei kuuleman mukaan kiinostanut espanjan opiskelu, sillä ”se on rahvaan kieli eikä chileläisistä kuitenkaan ota mitään tolkkua”.

  Tykkää

 2. Heh. Ei noin hienon herran selvästi kannata mitään rahvaan kieltä opetella.

  Joo, tää ope saa kyllä pisteet avomielisyydestään, mutta silti mulla ei loputtomiin kestä pinna. Kertoi tässä juuri, että kun joku vanha espanjalainen mies oli kertonut kokemuksiaan sisällissodasta, niin hän oli koko ajan miettinyt, että miten se voi olla enää hengissä. Hän kun oli ilman muuta olettanut, että on kyse Yhdysvaltain sisällissodasta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s