Difficult to Get Around

Minulla on ollut tähän asti verrattain vähän ensi käden kokemusta amerikkalaisista. Yllättävää kyllä, Barcelonassa niitä on saanut, enemmän kuin ehkä välittäisinkään. Toinen kahdesta hengailukaveristani täällä on teksasilainen 30-vuotias sairaanhoitaja. Siviilissä tuskin olisimme sydänystäviä, mutta hän on kyllä kauhean mukava ja sweet.

Valitettavasti teksasilainen sairaanhoitaja on kovin pettynyt Barcelonaan. Hän odotti Espanjalta paljon enemmän. Nyt häntä harmittaa, että viettää täällä vielä melkein kaksi viikkoa, olisihan samalla vaivalla voinut sitten käydä vaikka Italiassa.

Mikä Barcelonassa mättää, kysyin. Seuraavat asiat:

  • Täällä on vaikea liikkua. (Kuinka niin, kysyin. No kun hän on tottunut ajamaan autolla ympäri kaupunkia. USA:ssa bensa on halvempaa ja kadut leveämpiä. Kerroin, että minusta juuri sellaisessa kaupungissa, jossa tarvitsee auton, on vaikea liikkua. Ai niinkö, hän sanoi huomattavan kummastuneena. Koitin paasata jotain julkisen liikenteen tärkeydestä ja mukavuudesta, mutta ei hän tainnut ihan vakuuttua.)
  • Täällä ei ole mitään tekemistä. (Koska täällä ei ole esimerkiksi leffoja. No onhan täällä, mutta ne tietenkin ovat espanjaksi, huomautin. Joo, mutta Teksasissa on paljon uudempia leffoja, hän vastasi ja kertoi kauhistuneena nähneensä julisteen, jossa mainostettiin Terminatoria.)
  • Meri on kaukana. (Öö, sinne on pari metropysäkillistä?)
  • Ihmiset ovat töykeitä. (Eivät väistä jalkakäytävillä. Voi olla, en ole huomannut erityisemmin, mutta kauheaa tässä on se, että hän aikoo seuraavaksi mennä Pariisiin.)
  • Likaista. (Niin, seuraavaksi hän menee Pariisiin.)

En halua pilkata tai ivata teksasilaista, en suinkaan. On vaan niin uskomatonta, kuinka erilaisia näkökulmia maailmassa on. Vaikka vain meidän länkkärien kesken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s