Ihmisapinoita

Kävin tapaamassa sukulaisiamme Barcelonan eläintarhassa. Melko kallista, pääsymaksu 16 euroa, mutta ehdottomasti joka sentin arvoinen, hieno, hieno eläintarha.

Etukäteen epäilin, että mahtaako siellä ihmisapinoita olla, kun kerran niille on Espanjassa annettu ”ihmisoikeudet”. Mutta ilmeisesti eläintarhassakin voi elää ihmisarvoisesti, sillä kyllä niitä siellä oli, kymmenittäin. Simpansseja, gorilloita, yksi orankikin. Erityisesti yksinäinen oranki näytti todella tylsistyneeltä ja masentuneelta.

Simpanssihäkin edessä oli opiskelijatyttöjä tekemässä muistiinpanoja niiden käyttäytymisestä. Kysyin tytöiltä, että eikös tässä maassa tullut voimaan joku laki apinoiden oikeuksista. En ymmärtänyt vastauksesta paljon muuta kuin että si, teoricamente, pero…

Vaikka vähän pahaa tekikin, niin erityisesti yksi gorillaperhe oli aika suloinen. Siihen kuului vaikuttavan kokoinen ja näköinen herra, kaksi vaimoa ja kummankin kolmivuotiaat ihastuttavat poikaset. Tuijoteltiin toisiamme rouvagorillan kanssa pitkään, ja taas minulle tuli tunne, että kumpi meistä oikeastaan onkaan näytillä.

Gorilloilla oli kyllä myös yksi ei-niin-suloinen tapa: niiden lempiravintoa näytti olevan niiden oma uloste. Ne elivät niin sanotusti kädestä suuhun, ja laittoivat kakatessa käden alle. Mietin sitä inhimillisyyshommaa vielä.

Vieläkin hirvittävämpi oli kuitenkin iguaani, joka söi omat vastasyntyneet poikasensa siinä ihan estradilla.

EDIT: Unohdin eilen kertoa tärkeimmän inhimillisyyspointin: Otin siellä eläintarhassa laadukkaalla kännykälläni kuvan simpanssista ja lähetin sen isälleni. Kohta isä soitti ja kysyi, mitä se esittää. Kuva oli niin epätarkka, että hän oli luullut, että siinä olen minä.

(En taida ikinä kyllästyä tähän apinahuumoriin. Parasta.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s