Looking for Eric

Espoo Cinéssä näytettiin Looking for Eric. Onneksi en ole elokuvakriitikko, niin ei tarvitse antaa sille yhtä tai kahta tähteä naiiviuden, kliseiden, epäuskottavuuden ja Eric Cantonan pökkelövuorosanojen takia. Onneksi olen vain urheilurakas bloggaaja ja voin kirjoittaa, että se oli aika söötti leffa. Sööttejä olivat myös ne elokuvafestarivieraat, jotka olivat pukeutuneet Cantonan pelipaitaan.

Leffassa manchesteriläinen postimies-Eric on Eric Cantonan uskollinen ihailija, jonka elämä on mennyt aika vituralleen. Onneksi idoli – siis ihan aito Cantona – alkaa vierailla hänen luonaan ja jakaa loistavia elämänohjeita: vaikeudet pitää uskaltaa kohdata, you can do it, luota joukkuekavereihisi ynnä muuta urheilujargonia. Näissä kohdissa juuri Cantona on pökkelö kuin konsanaan kliseitä lateleva urheilija tv-haastattelussa. Eli hetkinen, sehän on… uskottavaa!

Ja oikeastaanhan nuo latteudet kyllä toimivat urheilussa – kyllä kyllä! Oikeassa elämässä olisi pikkuisen vaikeampaa ratkoa vaikka suhdeongelmia tai gangstereiden uhkailuja ihan vain ”kohtaamalla pelot” kuten postimies-Eric elokuvassa, mutta urheilussa systeemi on simppelimpi. Urheilumaailmassa teolla on kohtuullisen suora seuraus ja yleispäteviä lakeja on helpompi johtaa kuin monimutkaisessa oikeassa elämässä. Treenaa kovempaa, usko itseesi, älä pelkää häviämistä, joukkuehenki, yhteen hiileen puhaltaminen, yritä parhaasi ja katsotaan, daa daa daa. Kaikki totista totta!

Voi miten kaipaan sitä. Kaipaan maailmaa, jossa kaikki on mustaa tai valkoista, paljasta ja kouriintuntuvaa. Voittoja tuuletetaan, tappioita itketään, tunteiden koko kirjo on jatkuvassa käytössä. Ja latteuksissa on sisältöä.

Näin on tietysti myös elokuvissa. Ja sitten minä kutsun semmoista naiiviksi ja epäuskottavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s