Bussissa on tunnelmaa

Mukava, monipuolinen viikonloppu. Kulttuuria, urheilua, baaria, nukkumista, terapeuttista siivoamista ja vähän perhe-elämääkin.

Hämmentävin tapahtuma perjantai-iltana yhdentoista aikaan. Nyt alan käyttää verbejä.

Oltiin menossa rakkaimpien ystävieni kanssa PMMP:n keikalle Tavastialle. Lähdettiin etkoilta Haagasta bussi numero 40:llä keskustaan. Yhdellä meistä on ongelma: aina juotuaan alkoholia hän voi pahoin autoissa ja busseissa. Ei auta vaikka olisi juonut vain vähän, kuten perjantaina, ja vaikka tie olisi yhtä suora kuin Mannerheimintie nyt on. Jo ennen Tullinpuomia hän siis siirtyi etummaiseen penkkiin tuijottamaan eteensä. Me muut jatkoimme hiprakkaista hölötystämme takaosassa ja naureskelimme ystävämme kiusalliselle pulmalle.

Bussi oli jo kääntynyt Finlandia-talon ja musiikkityömaan välistä kohti Elielinaukiota, jäljellä oli siis vain parisataa metriä, kun edestä kuului lotiseva ääni. NO NYT SE YRJÖS, EI VOI OLLA TOTTA! Ja kyllä vain, ystävämme ei ollut sittenkään kestänyt ihan loppuun asti vaan oli levittänyt lounaaksi nauttimansa sienikastikkeet siihen bussin sisäänkäynnin peitoksi.

Bussi ajoi Elielinaukiolle ja avasi takaovet, ja matkustajat pahoinvoivaa neitiä lukuunottamatta poistuivat. Me jäimme bussin vierelle odottelemaan, että ystävämme selvittelee asian kuskin kanssa. Mitä sisällä bussissa tapahtui?

Ystävämme pyysi heti anteeksi, sanoi että kauhean noloa ja mitä voin tehdä. Bussikuski sanoi käsi suun ja nenän edessä että siivoa, eihän hän voi ottaa matkustajia tähän bussiin. Ystävämme sanoi että joo, siivoaisin, mutta millä. Kuski: ”No onhan sulla toi rotsi.”

Kuski ei suostunut avaamaan ovia, mikä oli käytännössä ehkä ihan hyvä juttu, sillä loppuporukallamme oli tapahtuneesta vähän turhan kiihtyneitä mielipiteitä, mutta noin periaatteessa hän piti ystäväämme vangittuna bussissa noin varttitunnin. Tässä vaiheessa ystävä soitti hätäkeskukseen, pyysi yhdistämään poliisille ja kysyi, että mitähän tässä tilanteessa pitäisi tehdä. Poliisi sanoi että pitää sopia kuskin kanssa. Kuskikin soitteli johonkin infolinjalle, mutta ei vissiin saanut vastausta. Siinä sitten ihmeteltiin. Lopulta kuski antoi yhden nenäliinan, että siivoa tuolla. Ystävämme alkoi siivota melko huomattavan suurta oksennusta lattialta nenäliinalla. Tässä vaiheessa ovet oli pakko avata, koska mihinkäs muuallekaan sitä kamaa siitä työntäisi kuin ulos. Kun nenäliina oli loppuunkulutettu, tämä täysin asiallisesti käyttäytynyt pahoinvoiva kahden lapsen äiti siivosi loput oksennukset paljaalla kädellä bussin lattialta.

Semmoinen vieno toive HKL:lle, että jos jotakin perussiivousvälineitä pitäisitte busseissa. Kun tämä nyt tuskin oli ihan ainutkertainen tapaturma kuitenkaan. Ja hirveästi anteeksi, että aiheutimme vaivaa.

7 kommenttia artikkeliin ”Bussissa on tunnelmaa

 1. Paluuviite: Kulutusjuhla » Oksensi bussiin – kuski lukitsi ovet ja käski käyttää omaa takkia siivoukseen

 2. Ihan ihme perseilyä. Ehdottaisin, että laitatte HKL:lle palautetta ja vuorotiedot, niin voisivat ottaa kuljettajan puhutteluun. Luulisi, että niillä on joku taukotilakin siinä Elielinaukiolla hemmetti.

  Tykkää

 3. Mitäs jos ystävänne pitäisi oksennuspussia mukanaan. Kun ei ollut ihan ainutkertainen tapaturma hänelle.

  Tykkää

 4. niin, miksi ihmeessä ei voinut pitää jotain pussia mukanaan, jos kerta ongelma oli tiedossa? kauhea haloo ”vangittuna pitämisestä” :D mun mielestä kuskin vaatimus siivoamisesta oli ihan kohtuullinen. ja ihan kuin poliisilla ei olisi muuta tekemistä oikeasti… menkää ny vähän itteenne.

  Tykkää

 5. Äh. Huomasin että näitä kommentteja oli joissain muissakin blogeissa, joten tässä nyt lukuohje, lisäselvitys, helvetti anteeksipyyntö bloginpitäjältä, kun kehtasin kirjoittaa mitä olin kokenut.
  Että mä inhoan omien kirjoitusten jälkikäteen selittelemistä, mutta anti mennä nyt sitten, muutamasta vahingosta viisastuneena.

  Tuo ylläoleva kirjoitus ei ole yhtä kuin ”kauhea haloo”. Mä olen koko ajan suhtautunut tapaukseen enemmän huvittuneesti ja hämmästyneesti kuin mitään muuta. Sitä yritin joillakin sanankäänteillä tuossa tekstissä tuoda esiinkin, mutta toki lukija tulkitsee niin kuin tulkitsee ja väärinymmärryksestä kantaa vastuun kirjoittaja.
  Jos olisin raivoissani, olisin soitellut jonnekin valituspuhelimiin jo ajat sitten ja olisin myös kirjoittanut tämän aika hiton paljon tulisemmin.
  Mullakin on kuukausilippu ja muakin ottaa päähän bussissa örveltäjät. Nolotti ihan helvetisti tuolloin. Ja toisaalta myös nauratti, koska se oli aika koomista että joku pidättelee koko matkan ja yrjöää sata metriä ennen maalia. Ja säälitti kuskin puolesta, että saa ajaa haisevalla autolla loppuyön. Ei ollu mikään tarkoituskaan esittää meitä tässä jonain täysin viattomina kärsijäraukkaparkoina. Ei oltu ihan selvin päin (tai no itse olin kyllä, mutta muut), ja ilman muuta, ystävämme voisi harkita pussin pitämistä mukanaan, ihan käytännön syistä. Voisinkin vinkata ensi kerralla.
  Täysin käsittämätöntä ja asiatonta on musta kuitenkin pyytää siivoamaan oksennuksia omalla takillaan, tai yhdellä nenäliinalla, tai kädellä. Ja on oikeasti kummallista, ettei bussissa ole mitään siivousvälineen tapaistakaan, ei se oksennus edes ole ainoa tapaturma, mitä bussissa voi sattua.

  Ja kahden lapsen äiti -läppä ei ollut mitään sympatiapisteiden hakemista tai lieventävä asianhaara, itse olisin varmaan viimeinen ihminen maailmassa pitämään sitä lieventävänä asianhaarana. Tarkoitukseni oli kuvata tilanteen koomisuutta ja lievää absurdiutta, mutta myönnän kyllä että sen voi toisinkin lukea, jos ei mua tunne. Olisin voinut jättää pois.

  Joten, edelleen on toiveeni, että siivousvälineitä busseihin. Edes joku rätti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s