”Tami”

Olen antanut aivan naurettavan asian askarruttaa mieltäni koko viikonlopun. Tämän. Linkin takana on paras suomalaisen urheilujournalismin tuotos aikapäiviin – ja tällä kuvaan kyllä yhtä paljon urheilujournalismia kuin tuota haastattelua, mutta kuitenkin.

Haastattelu on oikeasti hieno, melkein käsittämätön. Kuulisin todella mielelläni myös haastattelunauhan. En ymmärrä, miten ensinnäkin toimittaja Hollolla on kestänyt pinna ja pokka, miten hän on voinut vain kysellä kysymyksiään ihan coolina. Toisekseen en käsitä, miten tuo niin sanottu aurinkokuningas jaksaa jatkaa purkaustaan tuollaisella voimalla noin kauan. Miten se ei lyö luuria korvaan (jos se on tehty puhelimessa), saa sydäriä tai edes sotkeudu lopullisesti omaan puhinaansa ja nielaise vahingossa kieltään? Ja hyvänen aika, tuohonhan on tulossa vielä jatko-osa huomenna!

En todellakaan jaksa enää provosoitua jostakin Tammisesta, olen sen verran kauan seurannut suomalaista urheiluelämää. Mutta jaksan vielä vähän ihmetellä urheiluympäristön reaktioita tai reaktioiden puutetta, joka paljastaa, miten kivikaudella Suomi-urheilu elää.

Miten tuollainen urpo voi olla ”asiantuntijakommentaattori” Ylen kisastudioissa? Kuinka kukaan naistoimittaja voi ylipäänsä haastatella tuota vakavissaan ja kunnioittaa itseään? Mikä yritys ostaa valmennusta tuolta – ei varmaan ainakaan enää yksikään parfyymintuoksuinen kustannustalo? Miksi en löydä yhtäkään urheilutoimitusten tekemää uutista, jossa olisi mitenkään kyseenalaistettu Tammisen tapa hoitaa ahdistelujupakka (tarjoamalla Sportin pelaajan ahdistelemalle naiselle vip-aitiopaikkaa Sportin peliin)? Miksi esimerkiksi Hesarin urheilusivulla ei (ainakaan vielä) ole käsitelty tämän mestarivalmentajan avointa naisvihaa? Ja miksi helvetissä Vaasan Sport ei erota sitä, ihan puhtaasti imagosyistä?

Urheilulehden sivuilta löytyy video, jossa tämä yksi asiantuntija, Petteri Sihvonen, puolustaa Tammista sillä peruspaasauksella, että legenda ja tehnyt niin paljon lätkän eteen ja blaablaablaa. ”Hänessä on kaikki se, mitä on suomalainen jääkiekkoilu”, Sihvonen sanoo. Naulankantaan, todellakin!

Hollon piinapenkkihaastattelu sinänsä on aika viihdyttävää luettavaa. Tammisen ja hänen kannattajiensa perusargumentti on, että Tami  tietää kaiken paremmin, koska on tehnyt lätkähommia 43 vuotta ja on elävä leijonalegenda. Siinä se selitys kaikelle piileekin. Jos vauhkoaa elämästään 43 vuotta jääkaukalossa ja sen vierustalla, ei varmasti ehdi kehittyä ihmisenä paljon teini-ikäistä pidemmälle.

Onhan se nyt aika surullista, jos vielä 59-vuotiaana jaksaa huutaa kurkkunsa käheäksi, että tuomari on puolueellinen puusilmä. Ei siinä traagisuudessa jotkut 12 500 euron urputussakot paljon tunnu.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ””Tami”

  1. Ja sekin kertoo jo paljon, että perusteena VIP-aition tarjoamiseen tälle ahdistellulle naiselle oli, että ehkä tämä sitten paremmin tajuaisi miksi Sportin pelaajat vetävät pään täyteen ja ahdistelevat naisia, kun heillä on niin suuret paineet!!!!!! TÄH??? Saako siis yritysjohtajatkin ahdistella naisia ihan vapaasti kun heillä on ”suuret paineet”? Ihan käsittämätöntä. No mutta kiitos tästä blogista, sentään joku on kanssani samaa mieltä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s